Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z odświeżaniem w grach typu bus driver, 18WOS, Win 7 x64 (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Problem z odświeżaniem w grach typu bus driver, 18WOS, Win 7 x64 (rozwiązany) (/problem-z-odswiezaniem-w-grach-typu-bus-driver-18wos-win-7-x64-rozwiazany-3706-t)

Problem z odświeżaniem w grach typu bus driver, 18WOS, Win 7 x64 (rozwiązany) - TheCube - 15.01.2010 14:53

Witam!
Mam taki problem: gry takie jak 18 Wheels of Steel czy Bus Driver (na razie tylko z nimi miałem problemy, 18 WOS kilka wersji) odpalają się normalnie, ale jest problem z odświeżaniem, po prostu po ekranie od góry do dołu przesuwają się poziome paski, tak jak np. przy próbie zrobienia fotki telewizora xD Tylko paski nie są czarne Zadowolony
Próbowałem uruchamiać w trybach zgodności, różne rozdzielczości, gra w oknie, odświeżanie, filtry anizotopowe, itd. Nic nie pomaga.

Natomiast po przeinstalowaniu sterowników na najnowsze ze strony nVidii wywaliło mi rozdzielczość 1440x900, po prostu zniknęła :/ musiałem powrócić do starszej wersji sterowników :/ Mam kartę gF 9600GT 1GB...
Ktoś już spotkał się z tego typu problemem? Albo potrafi mi powiedzieć dlaczego wywala mi rozdziałke 1440x900 i jak ją przywrócić? Sorki za dwa problemy, ale myślę, że gdy rozwiąże się jeden, to drugi też Zadowolony
Z góry dzięki
Pozdrawiam
TheCube

Dodam, że teraz zajrzałem do dokumentacji i nie znalazłem tam mojej rozdziałki :/ http://pl.download.nvidia.com/Windows/195.62/195.62_WinVista_Win7_Desktop_Release_Notes.pdf Czyżby sterowniki jej nie wspierały w ogóle?

RE: Problem z odświeżaniem w grach typu bus driver, 18WOS, Windows 7 x64 - War_3_ - 15.01.2010 14:58

Jak dla mnie to tu jest kwestia sterowników i rozdzielczości obsługiwanej przez monitor. Ilu calowy masz?

RE: Problem z odświeżaniem w grach typu bus driver, 18WOS, Windows 7 x64 - TheCube - 15.01.2010 15:07

19' LG L192WS jak już pisałem w dokumentacji nie ma rozdziałki dla WXGA+ i po instalacji nie można jej wybrać, sterowników do monitora dla Win7 x64 też nie znalazłem :/

RE: Problem z odświeżaniem w grach typu bus driver, 18WOS, Windows 7 x64 - slump - 15.01.2010 15:10

Ale jak już masz nowe sterowniki to wszystko jest ok tylko brak Ci tej określonej rozdzielczości?
Rozdzielczość nową zawsze sam możesz dodać.

RE: Problem z odświeżaniem w grach typu bus driver, 18WOS, Windows 7 x64 - TheCube - 15.01.2010 15:25

Wiem, też próbowałem Zadowolony wpisałem 1440x900 ale wyszła za szeroka :/ Nie wiem dlaczego tak się stało :/ Może trzeba coś jeszcze przestawić? Cwaniak

Dobra, co do sterowników właśnie spróbowałem jeszcze raz i tym razem się udało, wcześniej zrobiłem sobie screena ustawień rozdziałki w panelu nvidia Uśmiechnięty musiałem coś wcześniej źle ustawiać, bo dwa razy próbowałem i nie działało :/
dobra, ide zalukać na gierki czy działają Cwaniak

Tak działa Uśmiechnięty
Na przyszłość, jak by ktoś też miał z tym problem, wrzucam screena ustawień dla 1440x900 Zadowolony

[attachment=473]

Dzięki za chęć pomocy Cwaniak
PozdrawiamZacieszacz