Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Przeinstalowanie Windows'a z poziomu systemu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Przeinstalowanie Windows'a z poziomu systemu (/przeinstalowanie-windows-a-z-poziomu-systemu-36964-t)

Przeinstalowanie Windows'a z poziomu systemu - arcadius113 - 25.10.2013 13:10

3 lata temu zainstalowałem XP jakieś 8 miesięcy temu Windows 7 Home Premium. Chciałbym teraz przeinstalować siódemkę. I to pytanie czy gdybym zformatował dysk E (Win 7) to mógłbym bez żadnych problemów zainstalować jeszcze raz Windows 7 i bez "rozdwojenia" wyboru systemów przy uruchamianiu komputera.

RE: Przeinstalowanie Win 7 - Maxim128 - 25.10.2013 17:35

Proszę jaśniej.
Najpierw był Windows XP, na partycji E(partycja="dysk" w Windows). Potem sformatowałeś tą partycję i zainstalowałeś Windows 7.

Tak było?

RE: Przeinstalowanie Win 7 - arcadius113 - 25.10.2013 18:46

Był dyski C,D,E na C był XP na pozostałych różnego typu śmieci. Jakiś czas później zainstalowałem Windows 7 na partycji E. I czy mogę zformatować partycję E i przeinstalować tylko Win 7 i nie mieć wyższych problemów.

RE: Przeinstalowanie Win 7 - irocket - 25.10.2013 18:59

Możesz sformatować z poziomu instalatora. Możesz też bez formatu zainstalować (folder Windows co jest teraz zmieni nazwę na Windows.old i w nowym Windows zainstaluje się ta siódemka. Windows.old będzie można później usunąć)