Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
bluetooth problem (widcomm software) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: bluetooth problem (widcomm software) (/bluetooth-problem-widcomm-software-369-t)

bluetooth problem (widcomm software) - arekspa - 09.05.2009 20:05

Witam. Mam następujący problem. Po zainstalowaniu oprogramowania do bluetooth (Widcomm software 5.1.0.xxx) w momencie kiedy chce otworzyć "moje miejsca interfejsu bluetooth" nastepuje zamknięcie eksploratora windows. Dodam, że w viście wszystko mi pięknie działało. Dzieje się to zarówno w W7 x86 jak i x64. Ma ktoś z was pomysł, żeby wszystko działało ok?

RE: bluetooth problem (widcomm software) - Chamelleon - 15.08.2009 19:04

O ile się nie mylę to system powinien zainstalować własne sterowniki to tego odbiornika i powinno wszystko chodzić bez dodatkowych aplikacji tylko na tych zintegrowanych z systemem.Jeśli jednak tak nie jest to ratuje Cię jedynie nowa wersja oprogramowania.

RE: bluetooth problem (widcomm software) - arekspa - 14.09.2009 15:09

(15.08.2009 19:04)Chamelleon napisał(a):  O ile się nie mylę to system powinien zainstalować własne sterowniki to tego odbiornika i powinno wszystko chodzić bez dodatkowych aplikacji tylko na tych zintegrowanych z systemem.Jeśli jednak tak nie jest to ratuje Cię jedynie nowa wersja oprogramowania.

tak, system zainstalował sterowniki, ale nie ma w nich mozliwości wyłączenia modułu bluetooth i tutaj właśnie pojawia sie problem

RE: bluetooth problem (widcomm software) - Chamelleon - 15.09.2009 00:57

To go odłącz od komputera lub jeśli jest wbudowany to go wyłącz w menadżerze urządzeń.Moduł bluetooth to coś w rodzaju karty sieciowej a na kartach sieciowych z reguły nie ma przycisku On/Off a jeśli już jest to poprostu jest skrótem wyłączającym sprzęt w menadżerze urządzeń.

RE: bluetooth problem (widcomm software) - cordat - 23.09.2009 22:01

Też mam problem z Bluetooth:
Wpierw miałem stery które windows załadował sam sobie, ale nie mogłem się połączyć z myszką logitcha, zainstalowałem bluesoleil i wszystko śmigało i nagle przestało działać, wtedy dostałem wiadomoś o nowych sterach do mojego adaptera (Trust) od widcomm'a teraz od tamtej pory mam komunikat że urządzenie jest nie dostępne czy jakoś tak. Ogólnie w Win 7 cały czas mam problem z bluetooth'em Smutny