W koszu Problem z instalacją systemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: W koszu Problem z instalacją systemu (/problem-z-instalacja-systemu-36889-t) |
Problem z instalacją systemu - Arek69 - 21.10.2013 22:38 Witam , mam taki problem. Otóż dopiero co przyszedł mi nowo zakupiony komputer i jest on zupełnie czysty bez żadnego systemu więc postanowiłem zainstalować Windows 7 no i podczas instalacji wyskoczył mi błąd i teraz jak próbuje włączyć ten komputer to wyskakuje mi błąd o braku Bootmgr . Nie wiem co mam robić a jest to nowy komputer dopiero co przysłany ;/ Pomocy ;/ RE: Problem z instalacją systemu - thermalfake - 21.10.2013 23:03 Jaki błąd konkretnie ? Jaki system tzn wersja i architektura ? Jaka konfiguracja sprzętowa ? System oczywiście z legalnego źródła ? Puść jeszcze raz instalator - ustaw sekwencję bootowania w biosie zaczynając od napędu (1st boot device). Jak masz małe pojęcie o tym odżałuj te kilka dych i zleć to komuś - niech postawi system i sterowniki, żeby był zdatny do pracy. Niech zrobi także kopie zapasową takiego gotowca na wszelki wypadek gdyby system padł po awarii sprzętowej,, infekcjach itp. RE: Problem z instalacją systemu - Arek69 - 22.10.2013 05:48 Już nie pamiętam kodu błedu jaki mi wyskoczył :/ Win 7 Ultimate 64 bit. Aktualnie niestety nie jest on legalny ale wcześniej nie miałem problemu z jego instalacją , parametry komputera mam następujące : Pamięć Crucial 2x4GB Ballistix sport 1333MHz DDR3 CL9 NON-ECC DIMM 1.5V Heat Spreader Procesor Intel Core I5-4570 3.2GHz LGA1150 BOX HASWELL BX80646I54570 Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 760 OC, 2GB DDR5 (256 Bit), HDMI, DP, DVI, BOX rev 2.0. (GV-N760OC-2GD) Asus Napęd DVD -/+RW, E-Green 24x (Czarny Panel), SATA, BULK (DRW-24F1ST/BLK/B/AS) OEM Płyta główna MSI B85-G43 Sc LGA1150 Intel B85, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX HASWEL Dysk Seagate Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003) Nie mam komu go dać by zainstalował ;/ A i z ustawieniem w BIOS próbowałem i nic to nie dało jak przestawiłem na CD/DVD |