Usuniecie i blokada menu "Start" - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Usuniecie i blokada menu "Start" (/usuniecie-i-blokada-menu-start-36750-t) |
Usuniecie i blokada menu "Start" - frostito - 16.10.2013 12:46 Witam wszystkich użytkowników forum. Zalogowałem się tutaj z nadzieją na uzyskanie pomocy w temacie, otóż co chcę osiągnąć: Na koncie usera tak zmodyfikować menu "Start" żeby po kliknięciu w "Start" widział tylko zakładkę zamknij lub te opcje które się z niej rozwijają. Wiem że można podobna rzecz zrealizować klikając prawym myszy na "Start" - Właściwości - w Menu Start "Dostosuj" i tam powyłączać wszystko jednak to niestety user będzie mógł sobie sam przywrócić i na nic moje staratnia. Chodzi o to żeby mu trwale to zablokować. Chyba trzeba będzie coś z kluczami syst. pokombinować ale jedyne sposoby jakie znalazłem to dla systemu XP i niestety nie działają na Win 7. Jeszcze jedno zastrzeżenie żeby na koncie admina wszystko pozostało bez zmian a wyczyszczenie "Startu" było tylko dla usera. Macie może jakieś pomysły? pozdrawiam RE: Usuniecie i blokada menu "Start" - irocket - 16.10.2013 13:59 Jaką masz wersję systemu Windows 7? RE: Usuniecie i blokada menu "Start" - frostito - 16.10.2013 14:25 Windows 7 Professional RE: Usuniecie i blokada menu "Start" - thermalfake - 16.10.2013 15:56 No to masz prościej bo możesz użyć do tego celu lokalnych polityk - gpedit.msc Konfiguracja użytkownika -> szablony administracyjne -> menu start i pasek zadań Poprzeglądaj te opcje (są opisane do czego służą) i pousuwaj to co uważasz za zbędne. RE: Usuniecie i blokada menu "Start" - frostito - 17.10.2013 09:20 udało się uruchomić na koncie usera, pokombinuje z tymi ustawieniami i dam znać dzięki wielkie! RE: Usuniecie i blokada menu "Start" - frostito - 17.10.2013 14:31 Niestety zmiany wprowadzone w ten sposób nawet na koncie usera stosują się również na wszystkich innych kontach na danej stacji roboczej :-( Nie można również zablokować właściwości w menu "Start" Może jakieś inne pomysły? |