Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Udostepnianie polaczenia siecioweo przez ICS, dlaczego takie IP? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Udostepnianie polaczenia siecioweo przez ICS, dlaczego takie IP? (/udostepnianie-polaczenia-siecioweo-przez-ics-dlaczego-takie-ip-36486-t)

Udostepnianie polaczenia siecioweo przez ICS, dlaczego takie IP? - Xyfka - 03.10.2013 08:23

Witam, mam 7-ke w wersji prof.
Udostepniam net w sieci LAN za pomoca ICS. System narzuca adresowanie z puli 192.168.137.x. Czy ktos moze orientuje sie dlaczego wlasnie z takiej puli adresowej?
Da sie to zmienic? Podobno w XP mozna bylo to wyedytowac w rejestrze, ale w 7-ce takowego wpisu nie udalo mi sie znalezc.

RE: Udostepnianie polaczenia siecioweo przez ICS, dlaczego takie IP? - thermalfake - 03.10.2013 19:25

Czemu jest takie adresowanie tego nie wiem, napisz do supportu MS Zacieszacz
Kilka sekund szukania w google

Kod:
1. Stop ICS services

2. Edit Registry [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\SharedAccess\Parameters

2.1 Replace IP address in “ScopeAddress”,”ScopeAddressBackup” to what you want.

2.2 Change the IP Adress in the TCP IP Setting Tab in the second Nic to the First IP Address of That subnet and the First NIC connect to internet.

3. Start The ICS services

4. See what DHCP has change to new IP that assigned to cliens

5. Reboot you PC if need.

RE: Udostepnianie polaczenia siecioweo przez ICS, dlaczego takie IP? - Xyfka - 04.10.2013 13:10

Faktycznie, sie naszukalem. DZIEKI!

Udostepnianie polaczenia siecioweo przez ICS, dlaczego takie IP? (rozwiązany) - LadyInBlue - 04.10.2013 13:20

Wątek rozwiązany.