Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 (rozwiązany) (/zle-dzialajace-klawisze-wciskam-o-a-dostaje-6-rozwiazany-3639-t)

Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 (rozwiązany) - soma - 12.01.2010 18:04

Mam klawiaturę btc taką laptopową i gdy w Windows 7 włączam 'o' to pojawia się '6' i tak jeszcze parę klawiszy dziwnie działa , problem się rozwiązuje gdy przycisnę klawisz 'Fn' +0 daje mi '6'.

Może ktoś wie o co tu biega i co zrobić żeby klawisze działały normalnie?

Proszę o jakieś rady.

RE: Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 - slump - 12.01.2010 18:08

Powyłączaj wszystkie nie windowsowe aplikacje w menadżerze zadań i powiedz czy wtedy nadal masz taki problem?

RE: Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 - soma - 12.01.2010 18:26

No niestety mam angielska wersja i słabo się w niej orientuje, choć nie jestem laikiem to jednak nie rozumiem twojej rady , sorry za lamerstwo , spróbuje zamontować polska za chwile to może będzie inaczej.

RE: Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 - slump - 12.01.2010 18:30

Naciśnij jednocześnie lewy ctrl shift i esc wybierz pokaż procesy wszystkich użytkowników i pozamykaj wszystkie procesy, które nie są systemowe ( tzn takie od aplikacji nie będących standardowo w Windows)

RE: Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 - ihatebuffering - 12.01.2010 22:25

Może to głupie ale nie chodzi o przestawienie przez naciśniecie ctrl + shift (lewy) ? Warto spróbować .

RE: Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 - izaw - 13.01.2010 01:02

Ale macie pomysły. Może format?

Po prostu wyłącz Num Lock. I tyle.

RE: Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 - P4w3l - 13.01.2010 08:16

Dokładnie wyłącz num locka
zapewne masz podłączona klawiaturę do lapka i jak chcesz żeby działała ci klawiatura numeryczna masz włączonego num locka po odłączaniu klawiatury num lock dalej jest włączony więc klawisze
7890
UIOP
JKL:
M<>?
działają jak klawiatura numeryczna Cwaniak

RE: Źle działające klawisze, wciskam o a dostaję 6 - soma - 14.01.2010 17:10

Co prawda mam zwykłego kompa i normalna klawe ale nie mam klawiatury numerycznej dla tego nie mogłem znaleźć tego klawisza ale w końcu znalazłem go pod insertem na niebiesko do wciśnięciu z klawiszem fn rozwiązało mi problem

Wielkie dzięki dla tych co na to wpadli <high five>