Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Wysokie obciązenie systemu podczas wysietlania katalogu z plikami FLV (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Wysokie obciązenie systemu podczas wysietlania katalogu z plikami FLV (rozwiązany) (/wysokie-obciazenie-systemu-podczas-wysietlania-katalogu-z-plikami-flv-rozwiazany-3604-t)

Wysokie obciązenie systemu podczas wysietlania katalogu z plikami FLV (rozwiązany) - DarkSide - 10.01.2010 20:05

Witam, od niedawna mam Win 7 Home Premium, i nie wiem co jest grane, ale gdy otwieram folder z filmami w formacie FLV (taki format jak na You Tube), to momentalnie procek skacze na 100% i taka zwiecha, że masakra, wtedy muszę wylogować się z windy i znowu zalogować do konta żeby było wszystko cacy. Problem pojawia się też gdy np. otwieram stronę z takimi plikami FLV, zamula strasznie, nie wiem co jest grane, ma ktoś może taki sam kłopot.

RE: Zamuła Systemu, IE, FLV - slump - 10.01.2010 20:53

Jak system Ci szaleje zobacz w menedżerze zadań jaki proces go powoduje. Może kodeki tak namieszały w systemie, podczas wyświetlania folderu Windows stara się wyciągnąć miniatury do pokazania, jak wyłączysz miniatury w opcjach plików i folderów tak samo się zachowuje?

RE: Wysokie obciązenie systemu podczas wysietlania katalogu z plikami FLV - DarkSide - 10.01.2010 22:06

No więc tak, po otworzeniu folderu szaleje mi explorer.exe, niestety wyłączenie miniatur nic nie daje.

RE: Wysokie obciązenie systemu podczas wysietlania katalogu z plikami FLV - Nostromo - 10.01.2010 23:19

Czy masz zainstalowane dodatkowe kodeki, jakie, być może będziesz musiał zainstalować inne a te całkowicie usunąć, teoretycznie powinny wystarczyć systemowe do odtwarzania prawie wszystkich formatów...

RE: Wysokie obciązenie systemu podczas wysietlania katalogu z plikami FLV - ihatebuffering - 11.01.2010 15:45

Polecam K-lite Codec Pack na siódemce śmiga i otwiera wszystko plus jeszce real player dla RMVB.

RE: Wysokie obciązenie systemu podczas wysietlania katalogu z plikami FLV - DarkSide - 11.01.2010 17:32

Nostromo jesteś wielki, faktycznie odinstalowanie kodeków pomogło, problem znikł, dodam że używałem K-lite Codec Pack 3.9.5, i Real Alternative 1.49, a szkoda bo K-lite Codec był moim ulubionym, no i teraz nie mam czym odtwarzać RMVB, może coś polecicie? Nostromo wklepuję ci POMÓGŁ Uśmiechnięty Właśnie zainstalowałem z powrotem Real Alternative i wszystko chodzi, widocznie K-lite Codec Pack powodował zmulenie systemu przy otworzeniu folderu z plikami FLV.