![]() |
Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f) +--- Wątek: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. (/telewizor-philips-kineskopowy-nie-wlacza-sie-tylko-pozioma-kreska-35973-t) |
Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - Maxim128 - 10.09.2013 15:23 Witam. Mamy TV Philips kineskopowy, który nie włącza się. Objawy są takie, że po włączeniu wyświetla się tylko pozioma kreska i nic się nie włącza. Wypinanie i wpinanie do prądu nic nie daje. Ojciec już zdecydował o kupnie innego(kineskop 32 cale bodajże Hitahi) ale ja chciałbym się spytać, co się stało z Philipsem, czy to poważna awaria, czy tylko np. padnięte kondensatory czy coś w tym rodzaju, bo chcaiałbym wziąść ten telewizor do PlayStation. Czy ktoś spotkał się z taką awarią, czy to może być padnięty kineskop? RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - LadyInBlue - 10.09.2013 15:49 Uderz TV z piąty [nie za mocno, z góry na dół] i obraz powinien wrócić do normy ![]() RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - irocket - 10.09.2013 16:09 Też mi wygląda na cewkę (odchylenia pionowego). Kondensatorki jakby padły, to nic by się nie wyświetlało. Miałem tak w Panasonicu. Poza tym było gdzieś zwarcie / przebicie, przez to "paliło" kondensatory. Jeden pseudo elektryk naprawiał miesiąc. Drugi po jednym dniu zadzwonił, że działa. RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - Maxim128 - 10.09.2013 16:18 O dzięki. To tą cewkę to nie wymienia się trudno? RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - LadyInBlue - 10.09.2013 16:20 Chyba nie, u mnie w Iskrze to już na drugi dzień TV był do odbioru. RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - Maxim128 - 10.09.2013 16:49 O to dzięki ![]() ![]() RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - irocket - 10.09.2013 17:54 Lepiej nie, bo cię jeszcze sieknie prądem i "cały misterny plan pójdzie w pi*du" RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - Maxim128 - 10.09.2013 20:42 Ale ja go nie trzymam włączonego i otwartego. No chyba, że będzie przebicie. PS Nowy TV już w domu - 32 cali za 250 zł to się nazywa interes ![]() RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - Magnetar - 16.09.2013 00:37 Wyrzuć tego kineskopa chyba że lubisz się codziennie naświetlać rentgenem. RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - Maxim128 - 20.09.2013 16:30 Hmm, żyłem 10 lat z kineskopem w domu i czuję się dobrze ![]() RE: Telewizor Philips kineskopowy nie włącza się - tylko pozioma kreska. - LadyInBlue - 20.09.2013 19:17 A ja jeszcze dlużej i żyję zdrowa ![]() |