Rozwiązany Rozłączanie połączenia WIFI w Livebox; laptop HP 8540p - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozwiązany Rozłączanie połączenia WIFI w Livebox; laptop HP 8540p (/rozlaczanie-polaczenia-wifi-w-livebox-laptop-hp-8540p-35958-t) |
Rozłączanie połączenia WIFI w Livebox; laptop HP 8540p - Everyman - 09.09.2013 23:26 Witam, kilka dni temu kupiłem używanego laptopa HP 8540p. Zainstalowany jest w nim system win7. Niestety mam problem z połączeniem z neostradą tj. routerem livebox. Internet łączy się automatycznie z routerem, jednak po niedługim czasie pracy połączenie jest rozłączane i nie widać żadnej sieci bezprzewodowej ( normalnie widać jeszcze 1 sąsiada ). Nie miałem takich problemów współpracując wcześniej na innych dwóch komputerach z tym routerem. Siła sygnału jest znakomita. Zainstalowałem dziś skypa i przy połączeniu wideo rozłącza po ok. 1 minucie lub szybciej. Po kliknięciu rozwiązywanie problemów i zrestartowaniu karty połączenie jest nawiązywanie ponownie. Boję się że to może być wadliwa karta sieciowa. Czy można to jakoś jeszcze sprawdzić ? Mam możliwość jeszcze zareklamowania laptopa ( 10 dni ).Bardzo proszę o poradę. RE: Rozłączanie połączenia wifi - router livebox -> hp 8540p - bqb - 11.09.2013 23:06 Wygląda to na oszczędzanie energii, ustaw schemat zasilania przy podłączeniu zasilacza na wszystko włączone i nic nieoszczędzane i sprawdź, czy przy podłączonym zasilaniu zachowuje się też tak jak przy pracy na baterii. Spróbuj też zmienić szybkość tej karty wifi lub w routerze przestawić wifi na niższą prędkość. Czy dzieje się to też jak nonstop machasz myszką? RE: Rozłączanie połączenia wifi - router livebox -> hp 8540p - Everyman - 14.09.2013 23:36 Zainstalowałem nowy sterownik do karty sieciowej, to pomogło. Rozłączanie połączenia wifi - router livebox -> hp 8540p (rozwiązany) - LadyInBlue - 15.09.2013 11:26 Wątek rozwiązany. |