![]() |
Sieć niezidentyfikowana - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Sieć niezidentyfikowana (/siec-niezidentyfikowana-35735-t) |
Sieć niezidentyfikowana - aspektv1 - 31.08.2013 15:00 Witam, chciałbym prosić o pomoc w pewnej sprawię, otóż dzisiaj gdy włączałem komputer, zauważyłem że nie mam połączenia z internetem, była tam tylko "Sieć niezidentyfikowana" Nie mogłem wybrać żadnej innej sieci... Jest tam tylko niezidentyfikowana, PROSZĘ O POMOC, sam już nie wiem co mam z tym zrobić, poprzednia sieć zniknęła, pokazuję mi tylko tą niezidentyfikowaną. RE: Sieć niezidentyfikowana - Magnetar - 31.08.2013 15:26 W wierszu poleceń wykonaj komendę: ( Przycisk LOGO Windows + R wpisz "cmd" i OK ) Przepraszam ![]() Kod: ipconfig /all | clip komenda nie zostanie pokazana na ekranie, zostanie od razu skopiowana do schowka. Wklej wynik do posta na forum. RE: Sieć niezidentyfikowana - aspektv1 - 31.08.2013 19:04 Kod: Konfiguracja IP systemu windows RE: Sieć niezidentyfikowana - Magnetar - 31.08.2013 21:12 Komputer nie uzyskuje adresu IP z serwera DHCP. System użył adresu APIPA. Do czego podłączony jest komputer ? Modem, router jaki ? (model) - czy jest jakiś inny komputer podłączony do tego samego urządzenia, który nie ma problemów z pobraniem konfiguracji IP Jeżeli jest, to na nim wykonaj ipconfig i wklej wynik. Sprawdź kable, ewentualnie zrestartuj router, modem - odłącz mu zasilanie na przynajmniej 15 sekund. RE: Sieć niezidentyfikowana - aspektv1 - 01.09.2013 10:50 Komputer podłączony do routera, na laptopie wszystko śmiga... Model routera to TP-Link, nie było z nim żadnych problemów aż do teraz, nie wiem co robić. Router resetowałem, kabel od wtyczki też wyciągałem, sam nie wiem... RE: Sieć niezidentyfikowana - thermalfake - 01.09.2013 11:09 Na laptopie śmiga ponieważ najprawdopodobniej używasz wifi czyli bezprzewodowego WLAN'u a nie wbudowanego switcha 4 portowego w tym routerze i kabla sieciowego. Dążę do tego iż możesz mieć uszkodzony wbudowany switch w tym routerze. Więc aby coś stwierdzić należy: - wyłączyć wifi czasowo na lapku (połączenie bezprzewodowe -> wyłącz albo jakiś suwak sprzętowy jeśli jest) - spiąć tym kablem sieciowym lapka i router - otworzyć połączenie lokalne (karta sieciowa lan) i patrzyć jaka jest aktywność pakietów odebranych - zaobserwować jak świeca się diody aktywności na portach switcha i lapka - przepinać kabel kolejno w każdy port ethernetowy routera - nie muszą być padnięte od razu wszystkie RE: Sieć niezidentyfikowana - aspektv1 - 01.09.2013 18:19 (01.09.2013 11:09)thermalfake napisał(a): Na laptopie śmiga ponieważ najprawdopodobniej używasz wifi czyli bezprzewodowego WLAN'u a nie wbudowanego switcha 4 portowego w tym routerze i kabla sieciowego. Dążę do tego iż możesz mieć uszkodzony wbudowany switch w tym routerze. Więc aby coś stwierdzić należy: Zrobiłem wszystko to co kazałeś i... Podpiąłem kabel do laptopa i wciąż była sieć niezidentyfikowana. |