![]() |
Problem z logowaniem na fora - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z logowaniem na fora (/problem-z-logowaniem-na-fora-3570-t) |
Problem z logowaniem na fora - cooler33 - 09.01.2010 14:49 Witam Mam problem i proszę o pomoc przesiadłem się na win7 pro i nie mogę się zalogować na forum chemiczne problem pojawił się kiedy na stronie logowania pojawił się banner pay pal domyślam się, że ma to związek z bezpieczeństwem przeglądarki (używam IE8 i opery) Czy ktoś może mi pomóc Ps. nie wiedziałem w jakim dziale umieścić ten wątek i jeżeli nie trafiłem to przepraszam a administratora proszę o przeniesienie do właściwego działu Pozdrawiam marek RE: Problem z logowaniem na fora - War_3_ - 09.01.2010 15:03 A możesz spróbować na Firefoxie z zainstalowaną wtyczką AdBlock Plus ? Wydaje mi się, że to kwestia ustawień zapory Windowsa. RE: Problem z logowaniem na fora - cooler33 - 09.01.2010 15:06 Mogę ale 3 przeglądarki w jednym systemie ? ![]() Muszę korzystać z IE bo tylko on obsługuje super-maklera(giełda) i wolę nie ryzykować Czy nie można jakoś skonfigurować IE ? RE: Problem z logowaniem na fora - War_3_ - 09.01.2010 15:10 Chodzi mi tylko o sprawdzenie czy zablokowanie tej reklamy pomoże. Masz włączonego Windows Defendera? RE: Problem z logowaniem na fora - slump - 09.01.2010 15:21 A możesz opisać czym się to objawia? Jakiś komunikat błędu czy coś? RE: Problem z logowaniem na fora - cooler33 - 09.01.2010 15:21 heh ![]() Jestem zwykłym konsumentem neta ![]() Gdzie się go uruchamia lub zatrzymuje ? RE: Problem z logowaniem na fora - War_3_ - 09.01.2010 15:25 Panel sterowania -> Windows Defender. RE: Problem z logowaniem na fora - cooler33 - 09.01.2010 15:25 Opiszę czy się objawia: na forum mogę wejść tylko do niektórych komnat, inne wymuszają na mnie logowanie jestem długo na tym forum i mam dostęp do wszystkich nie mam bana (sprawdzałem u admina) i ten nawet zmienił mi hasło, napisał, że to pomoże problem polega na tym, że po wpisaniu poprawnego loginu i hasła nie ma żadnej reakcji, tylko w lewym dolnym rogu okna przeglądarki pojawia się napis : done ... i to wszystko próbowałem zrobić inne konto na próbę ale efekt ten sam...napis done ![]() znalazłem tylko windows firewall RE: Problem z logowaniem na fora - slump - 09.01.2010 15:36 Dziwne. Możesz sprawdzić na innej przeglądarce, nieważne ile ich masz w systemie, te wykorzystasz do sprawdzenia tylko. Spr w IE nacisnąć równocześnie ctrl i f5, może to pomoże. Dokonaj testu pod inną przeglądarką. RE: Problem z logowaniem na fora - Nostromo - 09.01.2010 16:33 Przed chwilą pokonałem podobny problem z wejściem na Forum CrystalXP, używam FF i za licho nie mogłem się zalogować. AdBlock nie ma tu chyba nic do rzeczy choć mam go zawsze włączonego z "polskimi" filtrami, to raczej ustawienia domyślne w opcjach internetowych. Wszedłem w Panel Sterowania>Opcje internetowe>Prywatność>Witryny, tam w okienku Zarządzanie witrynami sieci Web usunąłem wszystkie zablokowane cookies (ja ich tam nie umieściłem) i po wejściu na Forum problem przestał istnieć. Mi pomogło ![]() RE: Problem z logowaniem na fora - cooler33 - 09.01.2010 17:28 Zainstalowałem FF i wszystko dziala ![]() dziękuje wszystkim za pomoc i dobre rady chyba zostanę przy tym FF a na konto domu maklerskiego będę musiał się logować z IE ![]() nie ma na to rady ? RE: Problem z logowaniem na fora - War_3_ - 09.01.2010 17:35 A dlaczego na strona ma nie działać pod FF? Próbowałeś? Są jakieś błędy? RE: Problem z logowaniem na fora - slump - 09.01.2010 19:53 Nie wiadomo. Jeśli strona pisana typowo pod IE a ActiveX etc to może tak być, że na innych nie będzie albo będzie źle działać. |