Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Podłączenie monitora do laptopa - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f)
+--- Wątek: Podłączenie monitora do laptopa (/podlaczenie-monitora-do-laptopa-35229-t)

Podłączenie monitora do laptopa - OBCY1910 - 12.08.2013 15:36

Witam serdecznie mam problem własnie z podłączeniem monitora do laptopa ?
Wczoraj podłączyłem a dziś coś przestawiłem i monitor się wyłączył , nawet jak wchodzę pp/właściwości/ustawienia niema drugiego monitora nawet po kombinacji klawisz Fn+F8 nie włącz sie monitor,może coś trzeba przestawić w tym programie patrz załącznik.[attachment=5501]

RE: Podłączenie monitora do laptopa - irocket - 12.08.2013 16:14

Logo Windows + P i przełączasz na Tylko komputer lub w tym programie w Single Display wybierasz Notebook

edit: źle przeczytałem (jak zwykle). Odepnij monitor, zrestartuj laptopa, podłącz monitor i kombinacją Logo Windows + P wybierasz co chcesz (Rozszerz, Tylko projektor, Duplikuj)

RE: Podłączenie monitora do laptopa - OBCY1910 - 12.08.2013 16:46

Nic to nie daje po ustawieniu w tym programie Single Display ustawiam notebook i nic po ponownym wejściu w ten program jest odznaczona funkcja , tak jak by nie pamiętało mojego wyboru patrz na screan[attachment=5502]

RE: Podłączenie monitora do laptopa - irocket - 12.08.2013 16:52

Kliknij prawym na pulpit, wybierz Rozdzielczość ekranu. Sprawdź, czy masz wykrywane 2 ekrany. Muszę skoczyć na laptopa zobaczyć, co dalej, za chwilę wyedytuję.

edit:
1. Jeżeli masz 2 ekrany, to z Wiele ekranów wybierasz tryb pracy.
2. Jeżeli jest jeden, klikasz Wykryj:
a) Jeżeli wykryło drugi ekran, patrz pkt 1.
b) Jeżeli nie wykryło i pokazał się prostokącik "Nie wykryto innego ekranu", kliknij na nim i w Wiele ekranów wybierz Mimo to spróbuj połączyć na: VGA. Później klikasz Zastosuj i patrzysz pkt 1

RE: Podłączenie monitora do laptopa - OBCY1910 - 12.08.2013 17:15

Mam jeden patrz screan [attachment=5503] i nie mam opcji wykryj, sprawdzałem też w ten sposób Panel sterowania/Dodaj sprzęt/Kreator dodawania sprzętu[attachment=5503] po kliknięciu na opcję Dalej pojawia się to okno[attachment=5504] w takim razie monitor gdzieś jest tylko wyłączony gdzieś w opcjach grafiki.

RE: Podłączenie monitora do laptopa - irocket - 12.08.2013 17:23

Znów moje niedopatrzenie - myślałem, że masz Win 7. Poszukam coś, ale nie obiecuję, że znajdę

RE: Podłączenie monitora do laptopa - OBCY1910 - 13.08.2013 14:07

Siemanko , kombinowałem trochę i uruchomiłem system w Trybie awaryjnym i monitor się włączył po kombinacji klawiszy Fn+F8 , a jak normalnie uruchamiam system to się nie włącza.