![]() |
Znowu nabijają się z Gmaila - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Newsy i aktualności o Windows 7 (/newsy-i-aktualnosci-o-windows-7-6-f) +---- Dział: Aktualności i wydarzenia branży IT (/aktualnosci-i-wydarzenia-branzy-it-52-f) +---- Wątek: Znowu nabijają się z Gmaila (/znowu-nabijaja-sie-z-gmaila-35207-t) |
Znowu nabijają się z Gmaila - Portator - 11.08.2013 05:32 W lipcu Google wprowadził nowy system reklamowy do Gmaila. Wysyła wiadomości pocztowe, które trafiają do folderu „Promocje” w twojej skrzynce odbiorczej. Maile reklamowe udające tradycyjną korespondencję mają zastąpić sponsorowane linki w interfejsie webowym Gmaila. Pomysł, delikatnie rzecz ujmując, kontrowersyjny.
Microsoft postanowił wykorzystać zniesmaczenie niektórych użytkowników Gmaila, którym nie podoba się fakt, że Google wysyła im spam do ich skrzynek odbiorczych. Nowa odsłona kontrowersyjnej i agresywnej kampanii reklamowej „Scroogled” krytykuje pomysł Google’a. - Twój dostawca pocztowy powinien chronić cię przed spamem, ale Google robi coś dokładnie odwrotnego. Czytają twoją prywatną korespondencję i wykorzystują to, co w niej znajdą, by wysyłać ci śmieciowe maile do twojej skrzynki odbiorczej – twierdzi Microsoft, nazywając cały proceder „Gspamem”. Jak nietrudno się domyślić, Microsoft proponuje jako alternatywę własną usługę pocztową, czyli Outlooka. Za: chip.pl RE: Znowu nabijają się z Gmaila - beabea - 11.08.2013 19:59 Nigdy jeszcze żadnej takiej wiadomości reklamowej od Google nie otrzymałam. Nie mam też folderu "Promocje", bo jak tylko pojawiły się te zakładki, to je odznaczyłam w ustawieniach. Może to dlatego? RE: Znowu nabijają się z Gmaila - irocket - 11.08.2013 20:22 Zaraz sprawdzę swojego Gmaila - dawno nie wchodziłem na stronę, bo używam Thunderbirda. Nie ma nowych zakładek w programie. edit: Nie ma folderu Promocje u mnie także. RE: Znowu nabijają się z Gmaila - LadyInBlue - 11.08.2013 20:56 Również nie posiadam tego folderu, pewnie mam za mało maili ![]() ![]() RE: Znowu nabijają się z Gmaila - Portator - 12.08.2013 05:26 Proszę poczytajcie RE: Znowu nabijają się z Gmaila - irocket - 12.08.2013 08:58 Popatrzyłem na obrazki ![]() |