![]() |
Rozwiązany Problemy z instalacją Windows 7 z pendrive (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problemy z instalacją Windows 7 z pendrive (rozwiązany) (/problemy-z-instalacja-windows-7-z-pendrive-rozwiazany-352-t) |
Problemy z instalacją Windows 7 z pendrive (rozwiązany) - pamazur - 06.05.2009 10:26 witam, są dwa problemy przy instalacji 7 z pendrive. W tutorialu podana jest strona, na której opisany jest proces przygotowania pena. Proces ten nie działa na XP, przynajmniej u mnie, bo nie listuje dysków - widać tylko główny. Poradziłem sobie narzędziem HP USB Disk Storage Format Tool. Potem dograłem pliki na pena z obrazu i tak: 1. przy formacie pena na FAT 32 podczas bootowania dostaję komunikat: Usuń dyski lub inny nośnik, zrestartuj używając klawisza 2. przy formacie pena na NTFS nic się nie dzieje - pojawia się czarny ekran z kursorem w lewym gornym rogu. Pod XP instalacja z pena się uruchamia, wszystko gra, ale już podczas bootowania nie. W biosie oczywiscie wybieram USB jako 1st boot - mój laptop to obsługuje - dell d430. Macie jakieś pomysły? RE: instalacja z pendrive - problemy - damian-Win2000 - 06.05.2009 14:28 A dyskietki albo albo karty np.SD masz wyciągnięte? Bo pamiętam że umnie PC też miał takie anomalie gdy miałem dyskietke w napędzie. RE: instalacja z pendrive - problemy - pamazur - 06.05.2009 20:13 napędu FDD też nie mam a slot kart SD jest pusty. skończyły mi się już pomysły. RE: instalacja z pendrive - problemy - Admin - 06.05.2009 22:20 Najpierw sprawdź na dowolnym innym komputerze czy instalator bootuje z pendrive'a. Będziesz wtedy wiedział czy to wina banału, czyli priorytetu w BIOSie, w Dellach ustawienia nie są tak oczywiste jak w innych notebookach. Wyklucz boota z dysku. RE: instalacja z pendrive - problemy - pamazur - 06.05.2009 22:30 nie bootuje na innym... RE: instalacja z pendrive - problemy - Admin - 06.05.2009 22:57 Pendrive na pewno jest źle przygotowany. Czym listowałeś dyski w XPku? RE: instalacja z pendrive - problemy - pamazur - 06.05.2009 23:07 HP USB Disk Storage Format Tool potem przez cmd xcopy calego dysku instalacyjnego zamontowanego w Deamon na pendrive. RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a - problemy - Admin - 06.05.2009 23:50 Sądzę, że w [urln=http://www.techit.pl/Artykuly/View.aspx?3908.instalacja+systemu+windows+z+pendrivea+-+szybko+i+wygodnie]tym artykule[/urln] znajdziesz odpowiedź.. Jest tam troszeczkę jaśniej opisane co dokładnie jest potrzebne do utworzenia poprawnej instalki i przede wszystkim w języku polskim. RE: Instalacja Windows 7 z pendrive'a - problemy - pamazur - 07.05.2009 22:25 OK udalo się. Znalazłem problem - trzeba formatować pendrive pod Vistą. XP czegoś tam nie instaluje potrzebnego do bootowania. Po formacie na Viscie ruszyło od razu. Można tą kwestię dodać do tutoriala. Pzdr |