Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Brak połączenia z internetem przy połączeniu bezprzewodowym - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Brak połączenia z internetem przy połączeniu bezprzewodowym (/brak-polaczenia-z-internetem-przy-polaczeniu-bezprzewodowym-35167-t)

Brak połączenia z internetem przy połączeniu bezprzewodowym - monikaa89 - 09.08.2013 10:18

[attachment=5493][attachment=5492]Witam, tak jak w tytule. Brak połączenia do internetu, z tym że taki problem występuje tylko przy wifi, przy połączeniu przez kabel ethernet wszystko działa jak należy. Jestem laikiem w tym temacie, dlatego proszę o pomoc. Dodam, że stało się to z dnia na dzień dlatego myślę, że w ustawieniach routera nie ma co grzebać.
Załączam ipconfig /all . Próbowałam też na sztywno wpisywać ip, ale też nie wiem czy wpisuję dobre adresy.

RE: brak połączenia do internetu przy połączeniu bezprzewodowym - LadyInBlue - 09.08.2013 11:06

A skąd masz internet? Jaki dostawca? Bo jak z kablówki to takie sytuacje potrafią czasami nawet często występować, musisz wtedy zrestartować modem.

RE: brak połączenia do internetu przy połączeniu bezprzewodowym - monikaa89 - 09.08.2013 11:32

Restartowałam już modem, nie pomogło.
Internet mam z multimedii, żadna kablówka.
Chodzi o to, że wszystko działało normalnie, nie było żadnego problemu, dopóki właśnie nie zrestartowałam modemu. I po włączeniu sieć wifi przestała działać, a za bardzo nie potrafię jej skonfigurować. Ciągle wyskakuje mi że jest połączenie, lecz dostępu do internetu brak.

RE: brak połączenia do internetu przy połączeniu bezprzewodowym - shall - 09.08.2013 11:53

Czy na np. telefonie przez wifi bądź innym urządzeniu łącząc się bezprzewodowo jest internet?

RE: brak połączenia do internetu przy połączeniu bezprzewodowym - monikaa89 - 09.08.2013 11:57

Nie. Połączenie jest tylko przez sieć publiczną przez kabel ethernet bezpośrednio przez modem. W żadnym wypadku nie udaję mi się połaczyć bezprzewodowo przez router.

RE: brak połączenia do internetu przy połączeniu bezprzewodowym - LadyInBlue - 09.08.2013 11:57

(09.08.2013 11:32)monikaa89 napisał(a):  Restartowałam już modem, nie pomogło.
Internet mam z multimedii, żadna kablówka.
Chodzi o to, że wszystko działało normalnie, nie było żadnego problemu, dopóki właśnie nie zrestartowałam modemu. I po włączeniu sieć wifi przestała działać, a za bardzo nie potrafię jej skonfigurować. Ciągle wyskakuje mi że jest połączenie, lecz dostępu do internetu brak.
Multimedia to kablówka i mogę Cię zapewnić, że mam z nimi kłopoty jeżeli chodzi o wifi Cwaniak Restartuje i modem i router i czasami zaskoczy od razu, a czasami trzeba tak z kilka razy. MM nie lubi zewnętrznych [nie swoich] routerów. Spróbuj sklonować adres MAC w panelu routera.
Przy restartowaniu najpierw restartuj router, potem zaraz modem.

RE: brak połączenia do internetu przy połączeniu bezprzewodowym - monikaa89 - 09.08.2013 12:02

Tylko że do czasu restartu routeru nie miałam żadnego problemu. Nigdy nie miałam takiej sytuacji, że zabrakło internetu. Sklonować adres MAC, czyli? Gdzie to znajdę?

Weszłam w panel routera, znalazłam jakiś adres Mac i klikłam na clone. Tylko tyle miałam zrobić? - nie pomogłoSmutny

RE: brak połączenia do internetu przy połączeniu bezprzewodowym - LadyInBlue - 09.08.2013 12:06

Logujesz się przez przeglądarkę do panelu routera. W instrukcji obsługi routera znajdziesz adres panelu oraz login i hasło.
Tak jak pisałam, Multimedia nie lubi zewnętrznych routerów i tak niestety często bywa, że wifi nie działa. Trzeba wtedy restartować router i modem do skutku, na to nie ma mocnych [router jako pierwszy, modem jako drugi].

Cytat:Weszłam w panel routera, znalazłam jakiś adres Mac i klikłam na clone. Tylko tyle miałam zrobić? - nie pomogło
Restart po tym urządzonek Cwaniak

Wersja mocniejsza:

Odłączasz od prądu router i modem, chwilkę czekasz potem podłączasz jako pierwszy router, jako drugi modem.

RE: brak połączenia do internetu przy połączeniu bezprzewodowym - monikaa89 - 09.08.2013 12:28

DZIAŁA Zacieszacz dzięki wielkie za pomoc

brak połączenia do internetu przy połączeniu bezprzewodowym (rozwiązany) - LadyInBlue - 09.08.2013 12:30

Wątek rozwiązany.