Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Windows 7 + mini myszka(usb) błąd systemu :D - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f)
+--- Wątek: Windows 7 + mini myszka(usb) błąd systemu :D (/windows-7-mini-myszka-usb-blad-systemu-d-3510-t)

Windows 7 + mini myszka(usb) błąd systemu :D - bend - 06.01.2010 18:12

Witam po przerwie, mam takie pytanko czy wam zdarzyło się może, że przy uruchamianiu systemu jakieś urządzenie blokowało start Windowsa?

Mi właśnie się tak trafiło zainstalowałem Windows 7 na Toshibie (myślę że model nieważny...).
Komp działa gites wszystko okey, ale po podłączeniu mini mouse USB komp się traci, tzn. z BIOS'a do loadera Windows 7 przechodzi w 1,5 minuty co jest moim zdaniem o 1 minute za długo ale to nieważne, "potem wyskakuje napis start Windows 7 ... potem ładowanie pliku systemu Windows O_O" i na tym koniec komp może stać 24h na dobę i tak dalej nie ruszy (przypominam, że myszka jest podpięta do USB).
Następnie odłączam myszkę reset laptopa i włącza mi się przywracanie systemu wszystko idzie okey ale bez myszy Targus i można dalej działać O_O heh.

Mieliście coś podobnego??

RE: Windows 7 + mini myszka(usb) błąd systemu :D - bar123tek - 06.06.2011 16:55

Może sprobuj pod inny port usb albo zobacz z inna myszka. Spróbuj coś w Bootowaniu w biosie pogrzebac. Może masz ustawione bootowanie z usb czy cos podobnego. Jak nie to moze reset biosu. Albo moze jakis konflikt myszy z lapkiem... i trzeba nowego gryzonia bedzie w najgorszym przypadku.