Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Która przeglądarka jest ładniejsza? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f)
+--- Wątek: Która przeglądarka jest ładniejsza? (/ktora-przegladarka-jest-ladniejsza-35076-t)

Strony: 1 2

Która przeglądarka jest ładniejsza? - LadyInBlue - 05.08.2013 19:42

Czyli która wg Was przeglądarka jest najładniejsza i najpraktyczniejsza?

Oto kandydatki:

Opera:

[Obrazek: 5YfAVV4gtxM5ykj2jtQuDu]

Chrome:

[Obrazek: 1X2fLXB3uB2cJH5kvkcBhp]

Firefox:

[Obrazek: 1yMNTBZ4SrQKfasFl2M2ig]

Internet Explorer:

[Obrazek: iejpg_nenrxhh.jpg]

Netscape

[Obrazek: netscapej_nenewap.jpg]

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - winekBOT - 05.08.2013 19:53

Opera była najlepsza do wersji 15 – tzw. Next… Tak, wiem, mają zaimplementować brakujące featury ale nie rozumiem po co wypuszczają na świat beznadziejne wersję testowe. Zresztą, jak świadczy o przeglądarce zlikwidowanie zakładek w miejsce szybkiego wybierania? Przy 10, 15 zakładkach OK, ale przy 50, 100 jest to kompletnie nieergonomiczne. Konqueror FTW

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - irocket - 05.08.2013 19:59

Dla mnie na równi FF i Chrome, w szkole używałem Chrome Portable (bo na FF działał Opekun.net). W domu tylko FF, można ustawić, tak jak na screenie, wszystkie ustawienia pod ręką.

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - beabea - 06.08.2013 12:35

Nie ma screena z IE. Z tych na zrzutach to najlepiej wygląda Chrome. Tak ogólnie to wg mnie najładniejszy jest lisek, ale dopiero jak go sobie dostosuję do własnych upodobań a chyba właśnie FF daje najwięcej możliwości pod tym względem i dla mnie mój lisek jest najładniejszy a ten ze screena niestety wygląda dość paskudnie więc nie zagłosuję...

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - LadyInBlue - 06.08.2013 12:38

Ale ocena dotyczy przeglądarki, a nie screenów Zadowolony One są tylko po to by inni wiedzieli jak one mniej więcej wyglądają, są poglądowe Zadowolony

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - Nostromo - 06.08.2013 13:01

Przewrotne pytanie...która ładniejsza,
"ładność" możemy zrobić samodzielnie korzystając ze stylów(opcja dolączona do każdej przeglądarki)
np.:

[Obrazek: egh8.png]

[Obrazek: geer.png]

Od urodzenia wszyscy używaliśmy w domu Firefoxa i stąd się bierze pewien sentyment.
IE uruchomiony był jeden raz, żeby ściągnąć instalkę Mozilli.
Czasy się zmieniają, IE zrobił znaczne postępy ale jakoś nie mogę do niego przekonać, Firefox zaczyna pracować coraz wolniej w porównaniu do Chrome.
W tej chwili mam FF 15.0(ta wersja ma odpowiadające mi ustawienia prywatności, które zostały zmienione na mniej korzystne w najnowszych) jako przeglądarkę domyślną i Chrome 28.0.1500.95 m do szybkiego poruszania się w necie.
Bez problemu można zaimportować zakładki i ustawienia z jednej przeglądarki do drugiej.

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - LadyInBlue - 06.08.2013 13:09

Ja to używałam FF tylko temu, że USOS nie chciał chodzić na innych przeglądarkach poprawnie [te czasy studenckie Zacieszacz]. Co do Twoich screenów Ketchup to masz brzydsze przeglądarki niż ja Zadowolony Cwaniak

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - Nostromo - 06.08.2013 13:18

No niech cię...a tak się starałem, żeby wybrać ładne ubranka Zacieszacz dla moich przeglądarek ale przy twoim, oldskulowym IE nie mamy szans.

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - LadyInBlue - 06.08.2013 13:19

Chodź faktycznie, Chrome u Ciebie jest ładniejszy od FF Zadowolony Cwaniak

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - shall - 06.08.2013 14:02

Chrome! Uśmiechnięty Zdecydowanie układ i wygląd kart jest chyba najładniejszy ze wszystkich.

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - beabea - 06.08.2013 14:04

Właśnie, jest dokładnie tak, jak napisał Nostromo. Ładność zależy od użytej skórki więc chyba takie głosowanie nie ma sensu...
W moim lisku np. nie ma paska tytułu a za to mam pasek boczny. Natomiast pasek menu jest ukryty i wyświetla się tylko kiedy najadę kursorem na przycisk firefox, który to przycisk też mam zmodyfikowany.

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - Nostromo - 06.08.2013 14:53

Te same przeglądarki po zmianie ubranek:

[Obrazek: 4ur3.png]

[Obrazek: bpwf.png]

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - beabea - 06.08.2013 15:45

Dobra, to i ja se pozwolę Cwaniak Mój lisek:
[Obrazek: irv5TY8bqH8Bc.png]
Nie ma paska wyszukiwania, ponieważ mam Second Search i mogę wyszukiwać za pomocą paska adresu. Po wpisaniu szukanego słowa automatycznie rozwija się lista wyszukiwarek, po kliknięciu w wybraną otwierają się wyniki w nowej karcie. Świetny dodatek, niestety powyżej v14 nie działa prawidłowo dlatego byłam zmuszona zatrzymać się na tej wersji ff Smutny

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - LadyInBlue - 06.08.2013 19:36

To ja się też pochwalę swoją stronę szybkiego wybierania Zadowolony Zacieszacz

[Obrazek: 4iypKwkoQ7CAk75a76r9gJ]

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - irocket - 06.08.2013 19:50

Mój Firefox. Tego minimotywu (Dark Fox) używam już kilka lat, nie szukałem nic innego. Moje most recent, chociaż zwykle używam zakładek z paska, czasem z menu zakładek
[Obrazek: Bpnmyqz.jpg]

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - LadyInBlue - 07.08.2013 08:54

Moi drodzy , doszła nowa kandydatka do naszej ankiety Zacieszacz

PS. A dla sentymentalnych

Firefox 2.0

[Obrazek: ffjpg_nenewqq.jpg]

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - irocket - 07.08.2013 12:03

Firefox 2 - still better web browser than Internet Explorer 9

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - LadyInBlue - 07.08.2013 12:10

Moja pracowa Opera - Szybkie wybieranie Zacieszacz

[Obrazek: szybkiejp_nenwshs.jpg]

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - irocket - 17.08.2013 21:09

Motyw Spognebob - all yellow stworzony przez EatingStick, do tego żółte paski i tapeta tu Cwaniak
[Obrazek: vymdw.png]

RE: Która przeglądarka jest ładniejsza? - LadyInBlue - 17.08.2013 21:12

Nie da się nie zauważyć twojego lisa Zadowolony Zacieszacz