![]() |
Brak polskich znaków w instalatorach i programach - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Brak polskich znaków w instalatorach i programach (/brak-polskich-znakow-w-instalatorach-i-programach-34877-t) |
Brak polskich znaków w instalatorach i programach - 192837 - 29.07.2013 11:37 Witam. Na wstępie przyznam się, że zarejestrowałem się, by mi ktoś pomógł rozwiązać ten problem. Czytałem multum tematów o moim problemie ale żaden mi nie pomógł.. Problem polega na tym, że w niektórych instalatorach gier/programów jak i w samych niektórych grach (np. faraon, trackmania) i programach (np. PiTy) Windows 7 nie radzi sobie już z wyświetlaniem polskich znaków takich jak ó, ę, ą, ź, ż, ć. Posiadam Windows 7 Ultimate PL (bez żadnego spolszczenia, system oryginalnie polski) x64 SP1 z kompilacją 7061. W programach tj. notatnik czy word nie ma żadnego problemu z wyświetlaniem polskich znaków. Szczerze pisząc nie zauważyłem kiedy tak się stało, po zmianie na siódemkę (ok. rok temu) nie było tego problemu a stało się to mniej więcej 4 miesiące temu. Przywracanie systemu czy też formatowanie niestety nie wchodzi w grę na tym komputerze. Wszędzie mam ustawione w panelu sterowania na PL (Formaty, Lokalizacja, Klawiatury i języki [programisty] i bieżący język dla programów nieobsługujących kodu Unicode). Próbowałem metody by zmienić w tych zakładkach na jakiś inny język, uruchomić ponownie komputer, z powrotem ustawić na PL i znów uruchomić ponownie. Niestety nic to nie dało. Czy ktoś pomoże zdetronizować tego fanta? EDIT: podmiana czcionek niestety nic nie zdziałała... RE: Brak polskich znaków w instalatorach i programach. - shall - 06.08.2013 07:54 Moim zdaniem zostaje jedynie format. Masz coś zepsute delikatnie mówiąc, uszkodzone jakiejś pliki systemowe. Możesz zrobić formata nie tracąc danych. RE: Brak polskich znaków w instalatorach i programach - peciaq - 08.08.2013 14:13 Zawężasz sobie i nam możliwość pomocy. Czemu Przywracanie nie wchodzi w grę? Używając tego narzędzia nie tracisz fizycznie żadnych plików, jedynie zainstalowane programy i aktualizacje, ale pliki same w sobie nie ulegają zniszczeniu ani usunięciu, a programy można doinstalować przecież. Prosta czynność a Przywracanie mogłoby pomóc. |