Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu Win 7 home edition 32bit nie widzi żadnych drukarek udostępnionych w sieci - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu Win 7 home edition 32bit nie widzi żadnych drukarek udostępnionych w sieci (/win-7-home-edition-32bit-nie-widzi-zadnych-drukarek-udostepnionych-w-sieci-34560-t)

Win 7 home edition 32bit nie widzi żadnych drukarek udostępnionych w sieci - bodzio232 - 17.07.2013 13:30

witam, mam następujący problem i sieć:
posiadam w sieci grupę roboczą i kilkanaście komputerów głównie z systemem win XP i kilka win7.
w grupie roboczej jest sporo udostępnionych drukarek poprzez win XP. Kiedy chciałem dodać drukarkę udostępniona przez win XP do komputera z Win 7 okazało się, że on nie widzi żadnej drukarki udostępnionej.
co ciekawe po wejściu w otoczenie sieciowe widzi udostępnione zasoby w tym też drukarki. przy próbie podłączenia przez kreatora nie znajduje żadnej drukarki, przy próbie stworzenia portu \\serwer\nazwa drukarki otrzymuje błąd połączenia. co dalej? próbowałem wyłączyć zaporę i antywirus ale nie pomogło. co jeszcze mogę zrobić?

przepraszam jeśli zły dział