Aktywacja Windows Home Premium x64 z UEFI. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Aktywacja Windows Home Premium x64 z UEFI. (/aktywacja-windows-home-premium-x64-z-uefi-34508-t) |
Aktywacja Windows Home Premium x64 z UEFI. - Qub - 15.07.2013 20:34 Witajcie. Jakiś czas temu kupiłem nowego laptopa firmy ASUS. Okazało się , że nie ma on standardowego biosu a coś co nazywa sie UEFI. Na laptopie oryginalnie zainstalowany był system Windows 8 jednak szybko go usnąłem wraz z ukrytą partycja gdyż zawsze denerwowało mnie to , że po przywruceniu Windowsa z owej partycji miałem system z mnustwem śmieci , programow itd. Problem powstaje , kiedy probuje aktywować Windows 7. Nie wiem czy mało sie orientuję , ale żaden krak nie działa. Po aktywacji za pomocą aktywatora od DAZ'a system już nie wstał (Win 7 x64). Może mi ktos pomoc w rozwiazaniu problemu ? Jak to aktywoawac ? Windows 8 dziala beznadziejnie a 7-ka chodzi plynnie i rewelacynie dlatego zalezy mi na niej bardziej niz na oryginalnym systemie jaki posiadam. Na dzien dzisiejszy windows 8 i 7 podczas instalacji wylaczam na dobre secure boot i instaluje systemy bez tych wszystkich zabezpieczen. RE: Aktywacja Windows Home Premium x64 z UEFI. - thermalfake - 15.07.2013 20:45 Nikt nie pomoże bo jawnie łamiesz postanowienia regulaminu. Żadnych podpowiedzi jak złamać aktywację lewego systemu. Nie masz prawa do takiej licencji jeśli sobie jej nie zakupiłeś lub nie jesteś subskrybentem msdna/technet. Posiadanie win8 nie uprawnia Cię w żaden sposób do zrobienia downgrade'u. Taką możliwość daje wyłącznie wersja win8 Pro. |