Instalacja Windows 7 na starszym komputerze - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Instalacja Windows 7 na starszym komputerze (/instalacja-windows-7-na-starszym-komputerze-34323-t) |
Instalacja Windows 7 na starszym komputerze - adam57 - 05.07.2013 11:00 Witajcie czy według was opłaca się zmienić XP na Windows 7? komputer nie jest pierwszej młodości, zastanawiałem się nad dokupieniem RAMu ale nie wiem czy to i tak coś pomoże i czy opłaca się jeszcze cokolwiek w niego inwestować. AMD Athlon 64 Processor 3500+ 2,21 Ghz 1.00 GB RAM chyba DDR2 ale nie jestem pewny Grafika RV530 PRO 256 MB Płyta główna MSI K9N NEO Z gory dziękuję za pomoc. RE: Instalacja Windows 7 na starszym komputerze - irocket - 05.07.2013 12:33 Żeby Win 7 w miarę dobrze działało, to trzeba 2 rdzeniowy procesor i te 2GB RAM. Pójść by poszło, początkowo siódemka będzie szybsza, ale potem zacznie zamulać. W najnowsze gry, które wymagają Win 7 nie pograsz, więc chyba lepiej zostać moim zdaniem przy XP. XP-kowi możesz dokupić RAM, ale to taki komputer do Internetu głównie, choć flash czasem może przymulać. Jeżeli chcesz inwestować, to rozglądaj się za czymś innym |