![]() |
Rozwiązany Problem z notatnikiem. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z notatnikiem. (/problem-z-notatnikiem-34239-t) |
Problem z notatnikiem. - bunia - 02.07.2013 15:40 Gdy chce otworzyć plik zapisany w notatniku muszę to zrobić przez otwórz i wybierz program do otwarcia. Niestety nie da sie zaznaczyć opcji "Zawsze użyaj tego programu do otwarcia" Czy może mi ktoś pomóc rozwiazać ten problem? RE: Problem z notatnikiem - peciaq - 02.07.2013 17:47 Przy plikach TXT też? Co to znaczy nie da się zaznaczyć opcji? Próbowałaś ustawiać we właściwościach pliku w polu Otwieraj za pomocą... Notatnik? Występuje jakiś błąd? Jeśli tak, to poprzyj to jakimiś screenami. RE: Problem z notatnikiem - thermalfake - 02.07.2013 22:17 Pobierz i kliknij dwukrotnie ten pliczek który zmieni zachowanie otwierania txt na wartość domyślną http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/169009d1312707514-default-file-type-associations-restore-default_txt.reg RE: Problem z notatnikiem - bunia - 03.07.2013 08:43 peciaq Załączam printscreena. Gdy klikam dwukrotnie na plik utworzony w notatniku wyskakuje właśnie coś takiego i nie da się zaznaczyć opcji "zawsze używaj wybranej opcji..." thermalfake Pobrałam ten plik kliknęłam na niego coś tam powyskakiwało jednak nie spowodowało, że pliki mi się otwierają normalnie;/ RE: Problem z notatnikiem - irocket - 03.07.2013 09:05 Plik nie ma rozszerzenia .txt Widocznie jak zapisywałaś, wybrałaś w polu na dole "wszystkie pliki". Jeżeli nie, to do nazwy pliku dodaj .txt, tak jak tu masz "DO ZROBIENIA" to zmień nazwę (z prawego przycisku myszy) i dopisz .txt, żeby nazwa była "DO ZROBIENIA.txt", potem wyskoczy komunikat o zmianie rozszerzenia, klikasz Tak RE: Problem z notatnikiem - bunia - 03.07.2013 09:24 irocket dzięki! oczywiście, teraz wszystko działa! Ehhh ciemnota totalna mnie ogarnęła! Dzięki raz jeszcze! ![]() Problem z notatnikiem (rozwiązany) - LadyInBlue - 03.07.2013 11:16 Wątek rozwiązany. |