Rozwiązany Problem: Nazwa "Java" nie jest rozpoznawana. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem: Nazwa "Java" nie jest rozpoznawana. (/problem-nazwa-java-nie-jest-rozpoznawana-34184-t) |
Problem: Nazwa "Java" nie jest rozpoznawana. - artik15 - 29.06.2013 23:22 Witam. Próbuję otworzyć serwer gry lecz przy tworzeniu pliku .bat wyskakuje: Screen W pliku .bat wpisuję: java -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o true PAUSE Mam Win 7 Ogólnie próbowałem wprowadzić zmiany w kod np. wprowadzić ścieżkę po jawa albo do pliku ale nic nie działało (program migał na sekunde) Proszę o pomoc! Można na TeamVieveru jeśli będzie trzeba. Z góry dziękuje! RE: Problem: Nazwa "Java" nie jest rozpoznawana - irocket - 30.06.2013 07:34 Masz javę 32 bity czy 64 bity? Ja uruchamiam MC takim plikiem bat: Kod: @echo off Jak masz system 64 bit i javę 64 bit, też zostawiasz. Jak masz system 64 bit i javę 32 bit, zamiast %programfiles% wpisujesz %programfiles(x86)%. Plik bat umieszczasz w tym samym folderze co craftbukkit.jar RE: Problem: Nazwa "Java" nie jest rozpoznawana - artik15 - 30.06.2013 10:00 Bardzo ci dziękuję Działa!! Problem: Nazwa "Java" nie jest rozpoznawana (rozwiązany) - LadyInBlue - 30.06.2013 13:20 Wątek rozwiązany. |