Rozwiązany Laptop ASUS; problem z reinstalacją systemu. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Laptop ASUS; problem z reinstalacją systemu. (/laptop-asus-problem-z-reinstalacja-systemu-34117-t) |
Laptop ASUS; problem z reinstalacją systemu. - rainbov1997 - 27.06.2013 18:20 Cześć wszystkim ! Posiadam laptopa ASUS K52JT z systemem operacyjnym Windows 7 Home Premium 64 bit. Od jakiegoś czasu zaczął mi zamulać w/w laptop więc postanowiłem że zrobię coś w stylu formata. (żeby się miejsce zrobiło) Bardzo mi zależy na czymś takim jak ''powrót do ustawień fabrycznych''. Niestety po kupieniu laptopa nie zrobiłem nic w stylu nagrania obrazu systemu na płytę czy zrobieniu punktu przywracania. Próbowałem zrobić Recovery (czy jakoś tak) w poradnikach pisze że wystarczy klikać przycisk F9 przy starcie systemu ale tam wyskakuje mi tylko opcja ''Windows 7'' i uruchamia mi normalnie system. Co mogę zrobić ? Proszę o szybką odpowiedź. Bardzo mi na tym zależy. Dodam jeszcze że znalazlem program (zainstalowany był jak kupilem tego laptopa ponad rok temu) AI Recovery Burner włączyłem go i on zaczął coś nagrywać, przerwałem to na początku tj. po jakichs 5 sekundach (żadnej płyty nie miałem włożonej do laptopa) i obok dysków C i D pojawiła się partycja ''RECOVERY (R:)'' która ma 12.5 GB wolnych z 21,4. RE: Laptop ASUS - Windows 7 problem z reinstalacją systemu - thermalfake - 27.06.2013 18:56 Do wypalenia nośników recovery przez AI Recovery Burner musisz przygotować sobie bezpiecznie 6 płyt dvd dobrej jakości. O ważności tego procesu już nie muszę wspominać chyba, że chcesz bardzo któregoś dnia obudzić się z ręką w nocniku. Nic więcej w lapkach asusa nie trzeba wciskać/ustawiać aby włączyć recovery. Jeśli się nie da to znaczy, że fabryczny MBR z kodem rozruchowym został nadpisany świadomie przez użytkownika. http://www.youtube.com/watch?v=HQQLpZR6ADU RE: Laptop ASUS - Windows 7 problem z reinstalacją systemu - rainbov1997 - 27.06.2013 21:03 Czy na pewno to nie działa tak że AI Recovery Burner robi mi ''obraz'' tego co ja w tym momencie mam na kompie ? RE: Laptop ASUS - Windows 7 problem z reinstalacją systemu - thermalfake - 27.06.2013 21:43 To nie robi obrazu tego co masz w całości na laptopie (systemowa kopia zapasowa) a wyłącznie partycji odzyskiwania czyli fabrycznego systemu. RE: Laptop ASUS - Windows 7 problem z reinstalacją systemu - rainbov1997 - 28.06.2013 10:53 Odpaliłem ten AI Recovery Burner i włożyłem czystą płytę DVD ale nie mogę kliknąć START. Status: Recovery partition does not exist. O co może z tym chodzić ? edit. Dobra ok poradziłem sobie (przynajmniej tak myślę). Skorzystałem z tego poradnika http://www.youtube.com/watch?v=IEbCKgMWbas Kiedy już nagram i będzie wszystko w porządku to napiszę tutaj. Laptop ASUS; problem z reinstalacją systemu (rozwiązany) - LadyInBlue - 02.07.2013 11:31 Wątek rozwiązany. |