![]() |
Komputer sam sie wyłącza - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Komputer sam sie wyłącza (/komputer-sam-sie-wylacza-3410-t) |
Komputer sam sie wyłącza - niunius93 - 31.12.2009 18:58 Witam...mam nowy komputerek(ok.1 miesiąca) i mam problem z nim..otóż przy graniu w bardziej wymagający gry jak np. Crysis...GTA 4....a nawet BurnoutParadise komputer po pewnym czasie (czasami jest to 5 minut a czasami pół godziny) się wyłącza bez żadnego błędu ani nic...jakby ktoś kabel wyciągnął z wtyczki...O dziwo nie da się go odpalić dopóki nie odłączę go od kontaktu i nie podłącze z powrotem...nie powiem czy problem się dział wcześniej bo teraz dopiero takie mocniejsze gierki dorwałem..problem bardzo mnie denerwuję więc prosiłbym o konkretną pomoc póki mogę jeszcze go do serwisu w ramach gwarancji oddać... Komputerek: -Procesorek 2xIntel Pentiun III Xeon ,2500 MHz -Nazwa płytki:Gigabyte(dalej nie podam bo everest nie pokazuje) -Karta graf.: GeForce GTS 250 -4 GB ramu -Zasilacz: 500W Logic ;/ Bardzo proszę o pomoc...boję się że się zjara komp...temperatury oscylują w granicach 40(bez wysiłku)-60(z wysiłkiem) stopni Celsjusza...Było pełno tematów takich na forach...ale co z tego jak żadna osoba go nie rozwiązała....jakieś propozycje? i proszę tak "łopatologicznie" do mnie mówić jeśli chodzi o jakieś propozycje ![]() @EDIT: Dodam jeszcze że jeśli komp nie jest obciążany takimi wymagającymi gierkami...tylko np. odpalę :"Silkroad" to komputer chodził 5 dni bez wyłączania i nie było żadnych problemów..a tu bach 5 minut i du** ![]() RE: Komputer sam sie wyłącza. - niunius93 - 01.01.2010 19:14 Ma ktoś jakieś propozycję ? Naprawdę zależy mi na waszej pomocy. RE: Komputer sam sie wyłącza. - dziki314 - 01.01.2010 23:01 Po pierwsze jaki dysk masz duży. Po drugie stawiam na zasilacz jest kiepskiej marki może pod obciążeniem nie wyrabiać, szczególnie że twoja karta graficzna też potrzebuje trochę zasilana. RE: Komputer sam sie wyłącza. - niunius93 - 02.01.2010 00:20 Dysk to 1000 GB ..czyli 1 terabajt...a co do zasilacza to możesz mieć rację bo słyszałem, że ta karta ciągnie sporo ![]() RE: Komputer sam sie wyłącza. - slump - 02.01.2010 02:45 Zapoznaj się jeszcze z: Problemy z dużymi dyskami w Windows 7? to może ale nie musi miec związek z Twoim przypadkiem. RE: Komputer sam sie wyłącza - niunius93 - 03.01.2010 02:01 Dziękuje bardzo :] na pewno się na przyszłość przyda...na razie pójdę do serwisu go oddać :] dziękuje bardzo za pomoc..będę miał przynajmniej im coś do zasugerowania :] RE: Komputer sam sie wyłącza - niunius93 - 03.01.2010 15:58 Pojutrze jadę do serwisu :] Niech mi coś on zaproponuje....podajcie może nazwy firm dobrych zasilaczy. :] RE: Komputer sam sie wyłącza - xxpacbox - 31.01.2010 09:04 (03.01.2010 15:58)niunius93 napisał(a): Pojutrze jadę do serwisu :] Niech mi coś on zaproponuje....podajcie może nazwy firm dobrych zasilaczy. :] I w czym był problem? RE: Komputer sam sie wyłącza - omeniq - 31.01.2010 11:02 Chiftec ;p najlepsze zasilacze ![]() ![]() Jest tak, że jeśli nie podłączysz go, komputer i tak chodzi bez problemu, ale może się wyłączać bo karta dostaje za mało mocy, i się resetuje, takie zabezpieczenie przed spaleniem. |