Rozwiązany Na Windowsie 7 Ultimate stacja dysków CD/DVD nie czyta płyt (Rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Na Windowsie 7 Ultimate stacja dysków CD/DVD nie czyta płyt (Rozwiązany) (/na-windowsie-7-ultimate-stacja-dyskow-cd-dvd-nie-czyta-plyt-rozwiazany-3387-t) |
Na Windowsie 7 Ultimate stacja dysków CD/DVD nie czyta płyt (Rozwiązany) - Rafi9303 - 30.12.2009 16:59 Witam Szukałem w wielu portalach opisu na mój temat także piszę tu... Mam nadziej, że mi ktoś pomoże Mój komputer ma następujące parametry: Płyta główna Asus M2N68, grafika Asus GeForce9500GT ,procek AMD Athlon 64 2.7ghz x2,2gb RAM, stacja dysków LG model: GH22NS30.... Pracowałem na systemie XP (sp3) i chodził jak marzenie a także stacja dysków, lecz postanowiłem zmienić system na Se7en'a Ultimate (64bit)... Ściągnąłem odpowiednie sterowniki pod 7 i zainstalowałem system... Wszystko super lecz stacja dysków na nim nie czyta mi płyt czy to oryginalne czy nie: ( Zmieniłem z powrotem na XP i wszytko czyta migiem każdą płytkę. Teraz nadal pracuję na XP-ku ale chcę przejść na Seven... Proszę doradźcie mi jak najszybciej czemu stacja na XP-ku czyta płyty a na Sevenie strasznie długo się ładuje po czym następuje cisza i stop... Doradźcie.... RE: Na Windowsie 7 Ultimate stacja dysków CD/DVD nie czyta płyt! - slump - 30.12.2009 17:21 Usuń napęd z menadżera urządzeń i pozwól go systemowi jeszcze raz zainstalować. To powinno pomóc. RE: Na Windowsie 7 Ultimate stacja dysków CD/DVD nie czyta płyt! - Rafi9303 - 30.12.2009 17:31 Tzn odinstalować ? Proszę o odpowiedź. A sterowniki muszą być do stacji dysków? Bo nie mogę ich znaleźć. RE: Na Windowsie 7 Ultimate stacja dysków CD/DVD nie czyta płyt! - slump - 30.12.2009 17:50 W menu start wpisz menedżer urządzeń i do niego wejdź. Przejdź do węzła stacje dysków CD/DVD dwa razy na nim kliknij a następnie na napędzie który się pokazał kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz odinstaluj. Następnie u góry kliknij w ikonę skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu (jeśli jej nie widzisz znajdziesz odnośnik w menu Akcja) i system sam odnajdzie i zainstaluje sterowniki. Nie potrzebujesz sterowników, jest to sprzęt standardowy i jego obsługa i sterowniki są wbudowane w Windows. RE: Na Windowsie 7 Ultimate stacja dysków CD/DVD nie czyta płyt! - Rafi9303 - 30.12.2009 18:06 Dzięki |