Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Uprawnienia administratorskie jak je uzyskać ? (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Uprawnienia administratorskie jak je uzyskać ? (rozwiązany) (/uprawnienia-administratorskie-jak-je-uzyskac-rozwiazany-3380-t)

Uprawnienia administratorskie jak je uzyskać ? (rozwiązany) - teofi7 - 30.12.2009 12:55

Jak je ustawić dla mojego konta użytkownika? Gdy chciałem odpalić jedną aplikację wychodzi mi: "Bierzące konto nie ma uprawnień administratora (...). Przy pierwszy uruchomieniu wymagane są uprawnienia administratora. "

RE: uprawnienia administratorskie - crav - 30.12.2009 15:13

A "uruchom jako administrator" z menu kontekstowego nie działa?

RE: Uprawnienia administratorskie jak je uzyskać - slump - 30.12.2009 17:06

Jesteś administratorem tego komputera, czy po prostu ktoś kto nim jest odebrał Ci te prawa?
Na konto prawdziwego administratora się zaloguj i z jego poziomu dokonaj zmian na koncie uzytkownika w obrębie którego pracujesz.

Aby uaktywnić konto prawdziwego administratora w wierszu poleceń wydaj polecenie: Net user administrator /active:yes

RE: Uprawnienia administratorskie jak je uzyskać - teofi7 - 14.03.2010 23:17

Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia.