Rozwiązany Czy bezpieczne jest usunięcie poprzednio zainstalowanych aktualizacji - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Czy bezpieczne jest usunięcie poprzednio zainstalowanych aktualizacji (/czy-bezpieczne-jest-usuniecie-poprzednio-zainstalowanych-aktualizacji-33772-t) |
Czy bezpieczne jest usunięcie poprzednio zainstalowanych aktualizacji - peteros - 12.06.2013 15:16 Witam wszystkich :shy: Moje pytanie dotyczy aktualizacji, które były pobierane wcześniej niż najnowsze. Czy te poprzednie można usuwać po wgraniu najnowszych ? RE: Czy bezpieczne jest usunięcie poprzednio zainstalowanych aktualizacji - AlecClaire - 14.06.2013 23:35 Nie. To jest jakbyś chciał wyciągać piwnicę spod budynku, na którym osadzasz kolejne piętra. Plus co niby przez usuwanie tych aktualizacji chcesz osiągnąć? RE: Czy bezpieczne jest usunięcie poprzednio zainstalowanych aktualizacji - peteros - 15.06.2013 07:29 Staram się utrzymywać porządek na moim dysku. Pomyślałem, czy czasem te starsze aplikacje są potrzebne? Teraz wiem, że tak. Dzięki za poradę RE: Czy bezpieczne jest usunięcie poprzednio zainstalowanych aktualizacji - peciaq - 15.06.2013 18:11 Porządek utrzymuj w inny sposób. Pliki systemowe i aktualizacje zostaw, bo narobisz sobie problemów. Regularnie czyść pamięci podręczne przeglądarek, naprawiaj rejestr (dla amatorskich celów idealny jest CCleaner), uważaj czy przy instalacji programów nie instalujesz toolbarów i tym podobnych, a jak odinstalowujesz programy to czyść po nich pozostałości. RE: Czy bezpieczne jest usunięcie poprzednio zainstalowanych aktualizacji - thermalfake - 15.06.2013 18:35 Punkty przywracania i kopie zapasowe choćby od czasu do czasu to podstawa. Pracując na różnych firmowych serwerach niestety mi się zdarzają takie sytuacje, że po niektórych łatkach zabezpieczeń od Microsoftu trafia działanie niektórych aplikacji no i co zrobić jak nie usunąć przyczyny |