![]() |
Sterowniki nie sa wykrywane, problem z połączeniem, adapter NETGEARWN111 WIN7x64 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Sterowniki nie sa wykrywane, problem z połączeniem, adapter NETGEARWN111 WIN7x64 (/sterowniki-nie-sa-wykrywane-problem-z-polaczeniem-adapter-netgearwn111-win7x64-33769-t) |
Sterowniki nie sa wykrywane, problem z połączeniem, adapter NETGEARWN111 WIN7x64 - Fupa - 12.06.2013 14:21 Witam, Posiadam problem, otóż zainstalowałem Win 7 64 bity na XP 32, system działa poprawnie, jedynie co, nie potrafię połaćyć sie z WIFI za pomocą adaptera NETGEAR WN111, sterowniki nie sa wykrywane, z plyty równiez proszę o pomoc. RE: Sterowniki nie sa wykrywane, problem z połączeniem, adapter NETGEARWN111 WIN7x64 - thermalfake - 12.06.2013 22:40 Primo świeża instalka siódemki, nie aktualizacja. Secundo instalacja ręczna sterownika a nie tylko poleganie na samoinstalującym się exe'ku. Cytat:sterowniki nie sa wykrywane Sterownik jest softem a nie urządzeniem więc nie może być wykrywany/niewykrywany. RE: Sterowniki nie sa wykrywane, problem z połączeniem, adapter NETGEARWN111 WIN7x64 - Fupa - 13.06.2013 14:32 Hmn, sterowniki próbowałem również zainstalować ręcznie poprzez menedżera urządzeń, wybrałem mój adapter ( w komputerze widziany jako WLAN 2.0), wybrałem opcję "zainstaluj sterowniki z płyty", dostałem informację, że nie nic nie wykrył. Wina zainstalowałem bez żadnych aktualizacji. Cały problem polegał, na przemienieniu ustawień w biosie przez wina7 na disabled, dlatego też karta była niewykrywalna. RE: Sterowniki nie sa wykrywane, problem z połączeniem, adapter NETGEARWN111 WIN7x64 - thermalfake - 16.06.2013 23:02 Windows sam sobie niczego w biosie nie przestawia. Żaden system windowsowy nie ma do tego uprawnień. Jeśli już to tylko aplikacje do ustawień np w lapkach toshiby. Więc przez ustawienie automatyczne/reset biosu został ustawiony tryb usb na 1.1. lub porty zostały odłączone. Innej możliwości nie ma. |