![]() |
Rozwiązany Darmowy edytor PDF? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Darmowy edytor PDF? (/darmowy-edytor-pdf-33736-t) |
Darmowy edytor PDF? - beabea - 11.06.2013 05:00 Szukam darmowego edytora, za pomocą którego można otwierać pliki PDF, edytować w nich tekst, zmieniać czcionkę, usuwać i dodawać fragmenty tekstu, wklejać obrazy itp. Wszystkie, które do tej pory znalazłam okazywały się tak naprawdę przeglądarkami z bardzo ograniczoną możliwością edycji polegającą np. na dodawaniu znaków wodnych, usuwaniu stron czy łączeniu i dzieleniu plików PDF. Niestety takie opcje nie są mi specjalnie potrzebne, za to bardzo potrzebuję tych opisanych w pierwszym zdaniu. Czy istnieje taki edytor za free? RE: Darmowy edytor PDF? - LadyInBlue - 11.06.2013 10:18 Może sprawdź ten program KLIK ![]() RE: Darmowy edytor PDF? - beabea - 11.06.2013 17:22 Czytałam opisy na kilku stronach i nie jestem pewna czy ten program na pewno ma potrzebne mi opcje. Nigdzie nie jest to wyraźnie napisane. Wymienione są głównie funkcje, których akurat nie potrzebuję. Wolałabym jednak nie instalować w ciemno. Jeśli ktoś używał tego programu to proszę o info. Podkreślam, że nie zależy mi na tworzeniu PDF z innych dokumentów czy obrazów ani na dodawaniu adnotacji, podkreśleń czy sygnatur a na pełnej edycji już istniejącego PDF-a utworzonego w innym programie. RE: Darmowy edytor PDF? - Iwona - 16.06.2013 07:26 Wydaje mi się że Foxit Reader ma te funkcje http://www.dobreprogramy.pl/Foxit-Reader,Program,Windows,14318.html RE: Darmowy edytor PDF? - beabea - 16.06.2013 07:36 Iwona - kiedyś dawno temu miałam ten program i jest to typowy czytnik nie edytor. Nie wiem czy od tego czasu coś się zmieniło ale w linku, który podajesz nie ma nic na temat edycji. Odnoszę wrażenie, że napisałaś tu tylko po to aby zareklamować to co masz w podpisie. RE: Darmowy edytor PDF? - Iwona - 16.06.2013 10:42 (16.06.2013 07:36)beabea napisał(a): Iwona - kiedyś dawno temu miałam ten program i jest to typowy czytnik nie edytor. Nie wiem czy od tego czasu coś się zmieniło ale w linku, który podajesz nie ma nic na temat edycji. Odnoszę wrażenie, że napisałaś tu tylko po to aby zareklamować to co masz w podpisie. Od reklamy są inne strony. Linki w stopce to nie zbrodnia, nikt klikać nie każe ![]() Zobacz czy ten program będzie ci odpowiadał http://www.dobreprogramy.pl/PDFill-PDF-Tools-Free,Program,Windows,25188.html RE: Darmowy edytor PDF? - beabea - 16.06.2013 10:52 Iwona: W opisie programu nie ma nic o edycji tekstu ![]() RE: Darmowy edytor PDF? - peciaq - 16.06.2013 11:24 beabea, a czemu ci akurat tak zależy na tym żeby to był edytor PDF? Możesz przecież otwierać pliki PDF w większości edytorów tekstów, tam sobie edytować jak sobie zamarzysz, a potem zapisać z powrotem jako plik PDF. Taka opcja cię nie satysfakcjonuje? RE: Darmowy edytor PDF? - beabea - 16.06.2013 11:32 peciaq: Nic mi o tym nie wiadomo aby można było otwierać PDF-y w edytorze tekstu. Mogę tylko skopiować tekst i wkleić np. do Word-a ale wtedy często psuje się całe formatowanie i czasem trzeba też kopiować każdy obrazek z osobna bo nie kopiuje się razem z tekstem. Ostatnio tak właśnie miałam. Kilkanaście stron a prawie na każdej po 2-3 małe obrazki. Kopiowanie każdego z osobna i sprawdzanie, w którym miejscu się znajdował aby go tam wkleić byłoby strasznie uciążliwe. PS Na wszelki wypadek jeszcze sprawdziłam. Kiedy próbuję otworzyć PDF poprzez otwórz za pomocą i wybieram Word-a, to nic się nie dzieje (mam tylko Starter, nie wiem jak jest w pełnej wersji). Jak przeciągam plik na otwarty, pusty dokument, to otwiera się tylko pierwsza strona i to jako obrazek. Natomiast w WordPadzie po otwarciu widać tylko jakieś krzaczki. RE: Darmowy edytor PDF? - dziki314 - 16.06.2013 15:55 http://www.programosy.pl/program,pdf-xchange-viewer.html RE: Darmowy edytor PDF? - beabea - 16.06.2013 16:01 dziki314: Nie wiem na jaki sposób mam jeszcze to wyjaśnić. Przecież w opisie proponowanego przez Ciebie programu wyraźnie napisano: "PDF-XChange Viewer jednak nie posiada opcji edycji treści która już jest zawarta w dokumencie." A właśnie tej opcji najbardziej potrzebuję. RE: Darmowy edytor PDF? - Nostromo - 16.06.2013 16:41 Obawiam się, że znalezienie programu z darmową opcją graniczy z cudem. Za taką przyjemność każdy każe sobie płacić, łącznie z Nitro, który wydaje się mieć sporo więcej możliwości za friko niż pozostali. RE: Darmowy edytor PDF? - peciaq - 16.06.2013 20:03 beabea, wybacz mój błąd, z Worda można sobie zrobić PDF, ale nie da się tego PDF potem już otworzyć w Word (czy innym edytorze jak np OpenOffice Writer) i wychodzą takie krzaczki. Szczerze myślałem że się da, ale też sprawdziłem i klapa. Pozostaje ci chyba się jednak wykosztować, ewentualnie pisać co masz do pisania i poprawiać w edytorach tekstu, a potem przy 100% pewności że jest OK dopiero eksportować jako PDF.. RE: Darmowy edytor PDF? - beabea - 17.06.2013 03:47 Ech, na to wygląda. Dziękuję za odpowiedzi. Darmowy edytor PDF? (rozwiązany) - LadyInBlue - 17.06.2013 10:25 Wątek rozwiązany. |