Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak dźwięku przeglądarki podczas rozmowy przez Skype - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Brak dźwięku przeglądarki podczas rozmowy przez Skype (/brak-dzwieku-przegladarki-podczas-rozmowy-przez-skype-33668-t)

Brak dźwięku przeglądarki podczas rozmowy przez Skype - ManiekMAN - 06.06.2013 18:56

Witam, mam taki problem, a mianowicie podczas rozmowy przez Skype i oglądając filmiki na YT, wrzuta, itp. na każdej z przeglądarek (Maxthon, Chrome, IE) nie mam dźwięku. Gdy zakończę konferencję wszystko wraca do normy. Jest on przekazywany na Realtek Digital Output, co można zauważyć w mikserze dźwięku, gdyż skala dźwięku porusza się oraz otwiera się aplikacja Maxthona (z innymi przeglądarkami dzieje się to samo) w regulacji wyżej wymienionego wyjścia. Dodam też, iż dzieje się to tylko na ustawieniu 5.1, a w momencie przestawienia ustawień na stereo dźwięk wraca.

- Sterowniki do karty Realtek 2.71(najnowsze ze strony producenta),
- Flash też świeżo zaktualizowany,
- Głośniki ustawione jako domyślne wyjście dźwięku,
- Wyłączenie Realtek Digital Output nic nie daje,
- Komunikacja odnośnie ściszania dźwięku zaznaczone "Nic nie rób"
- Inne aplikacje typu WMP, Winamp, itp. działają bez zarzutu,

Ps. dodam, iż przeszukałem forum jak również google i niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.

Pozdrawiam.

[Obrazek: eexZ7nW.jpg]
[Obrazek: lJOqDL2.jpg]
[Obrazek: nTSdyJ0.jpg]
[Obrazek: tM4HyY1.jpg]

RE: Brak dźwięku przeglądarki podczas rozmowy przez Skype - rafal723 - 10.06.2013 23:56

Spróbuj przeinstalować sterowniki do karty dźwiękowej za pomocą DriverMax 7.13:
.