Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z wyłączaniem się USB - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Problem z wyłączaniem się USB (/problem-z-wylaczaniem-sie-usb-3360-t)

Problem z wyłączaniem się USB - bb_pl - 29.12.2009 01:09

Witam,

Mam pewien problem a konkretniej mam podpięty do USB przekaźnik pilota do sterowania kompem, mam wyłączone wstrzymanie selektywne urządzeń USB, a mimo to przy uruchomieniu komputera prąd jest odłączany od tego USB, wystarczy wyjąć i włożyć urządzenie i jest oki, ale przy starcie samo nie zadziała bez mojej ingerencji macie pomysł co może być przyczyną takiego zjawiska??

RE: Problem z wyłączaniem się usb - slump - 29.12.2009 05:58

Jeszcze spróbuj wyłączyć we właściwościach głównego koncentratora USB zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii. I tak wszędzie przy sprzęcie z USB. Nie wiem czy to rozwiąże problem ale sprawdź.

RE: Problem z wyłączaniem się USB - bb_pl - 29.12.2009 08:06

Wszędzie mam tą opcję wyłączoną a usb się zachowuję jakby nadal była aktywna :/

RE: Problem z wyłączaniem się USB - slump - 29.12.2009 08:20

Może coś z tego pomoże: http://forum.cdrinfo.pl/f113/dziwny-problemem-z-hubem-usb-Vista-i-urzadzeniami-po-odlaczeniu-huba-79267/
http://forum.cdrinfo.pl/f5/ponowne-podlaczenie-bezpiecznie-usunietego-urzadzenia-73199/#post826014
Bo o aktualność sterowników nie musimy się martwić? Zresztą to chyba kiepski trop.

RE: Problem z wyłączaniem się USB - slawektor - 29.12.2009 09:37

Jaką masz płytę, w biosie wszystko ok?

RE: Problem z wyłączaniem się USB - bb_pl - 29.12.2009 21:43

To urządzonko mam podłączone przez przedłużkę podłączyłem do tego samego slota i do tej samej przedłużki klawiaturą i ona się tak nie wyłącza więc może to kwestia sterowników do tego przekaźnika od pilota zauważyłem że podczas włączania się windy w biosie się kontrolka świeci przy samym ekranie wchodzenia już do windy się wyłącza tak jak by winda ją wyłączała :/

RE: Problem z wyłączaniem się USB - slump - 29.12.2009 22:44

Czyli najprawdopodobniej masz huba USB bez zewnętrznego zasilania. Czy problem istnieje gdy owe urządzenie jest podpięte bezpośrednio do portu USB , jako jedyne w danym slocie?

RE: Problem z wyłączaniem się USB - bb_pl - 29.12.2009 22:51

Nie mam huba mam po prostu przedłużkę usb i zasilanie tam jest normalnie - zwykły kabel usb, podłączyłem pod tą samą przedłużkę klawiaturę i ta śmigała oki, przeinstalowałem stery i urządzenie dalej działa tak jakby wstrzymanie selektywne pod win było włączone klawiatura śmiga a ten przekaźnik radiowy nie chce fakt mogę wyjąć i włożyć jeszcze raz i wtedy jest oki jak komp chodzi jak wyłączę to znowu żeby działało muszę wyjąć i włożyć :/

RE: Problem z wyłączaniem się USB - slump - 29.12.2009 23:24

Pytałem, czy jak bez przedłużki i bez klawiatury urządzenie jest podłączone bezpośrednio do portu jako jedyne to czy problem jest taki sam.

RE: Problem z wyłączaniem się USB - bb_pl - 29.12.2009 23:30

Dokładnie ten sam bez różnicy do którego portu bez przedłużki i z zachowuje się tak samo, działać będzie prawidłowo cały czas jak komp jest włączony i urządzenie włożone do portu po wył kompa znowu trzeba je wyjąć i włożyć i znowu zacznie działać do następnego wyłączenia.

RE: Problem z wyłączaniem się USB - slump - 30.12.2009 00:15

Podaj nazwę urządzenia może w Google coś o tym będzie bo ja pomysłów więcej nie mam.