![]() |
Rozwiązany Reinstalacja systemu a legalność. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Reinstalacja systemu a legalność. (/reinstalacja-systemu-a-legalnosc-33558-t) |
Reinstalacja systemu a legalność. - Uman - 01.06.2013 17:52 Witam ![]() RE: Reistalacja windows'a a legalność - thermalfake - 01.06.2013 17:58 OEM;a z innego sprzętu tam aktywowanego przenieść nie możesz. Jeśli to system i klucz od początku na jednej maszynie to nie widzę problemów. RE: Reistalacja windows'a a legalność - Uman - 01.06.2013 18:12 Czyli po przeinstalowaniu systemu i sformatowaniu wszystkich dysków, na tej samej maszynie nie będę musiał go aktywować tylko będę już miał tak jakby aktywowany, tak? RE: Reistalacja windows'a a legalność - thermalfake - 01.06.2013 19:08 Pytałeś czy będziesz go mógł AKTYWOWAĆ a nie, czy będzie AKTYWOWANY. Własnoręcznie instalowany system oem/box z kanału retail bądź subskrypcji msd/technet musi być aktywowany online lub telefonicznie. Nie robi się tego w przypadku systemów fabrycznie preinstalowanych. Tam jest automatyczna aktywacja lokalna - klucz SLP i slic table w biosie. RE: Reistalacja windows'a a legalność - Uman - 01.06.2013 19:16 Nie posiadam systemu preinstalowanego, powiesz mi co mam zrobić po reinstalce by aktywować mojego Windowsa? Jestem niestety zielony akurat w TEJ sprawie... RE: Reinstalacja systemu a legalność - peciaq - 02.06.2013 00:49 Jeśli kupiłeś system w wersji pudełkowej w sklepie i miałeś go na tym komputerze, i teraz na tym samym komputerze chcesz zainstalować ten sam system tylko poprzedzić formatem bo jest zasyfiony/zamula/tnie/popsuł się to możesz to zrobić, a potem aktywować go telefonicznie lub online. RE: Reinstalacja systemu a legalność - Uman - 02.06.2013 09:49 peciaq Właśnie tak... lecz w jaki sposób to zrobić ![]() RE: Reinstalacja systemu a legalność - thermalfake - 02.06.2013 10:29 Nie, no bez jaj proszę. Nie ma strony do aktywacji. Po to dostałeś klucz licencyjny na naklejce COA żeby go używać wielokrotnie a nie użyć jednorazowo. Po wpisaniu do google frazy "Windows 7 aktywacja" otrzymujesz np coś takiego i zupełnie wystarczającego do przeprowadzenia tego procesu http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/activate-windows-7-on-this-computer RE: Reinstalacja systemu a legalność - Uman - 02.06.2013 10:40 Dziękuje bardzo ![]() Reinstalacja systemu a legalność (rozwiązany) - peciaq - 02.06.2013 20:46 Wątek rozwiązany. |