Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
"Program sims 3 przestał działać" - problem z grą The Sims 3 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: "Program sims 3 przestał działać" - problem z grą The Sims 3 (/program-sims-3-przestal-dzialac-problem-z-gra-the-sims-3-33553-t)

"Program sims 3 przestał działać" - problem z grą The Sims 3 - nnBrooklyn - 01.06.2013 11:11

Zainstalowałam podstawę gry The Sims 3 oraz dwa dodatki, wszystko w kolejności w jakiej zostały wydane. Warto wspomnieć, że podstawa jest oryginalna, natomiast owe dodatki już nie. Wątpię jednak, by to było przyczyną problemu, bo instalowałam na tej samej zasadzie tę grę kilka razy wcześniej i nie wyskakiwało żadne okno. Teraz natomiast, po uruchomieniu gry, niezależnie z której ikonki pojawia się "Program sims 3 przestał działać". Dlatego też przeszukałam wszelakie fora i strony w poszukiwaniu rozwiązania tego problemu i nie znalazłam odpowiedzi. Mam Windows 7.
- crack jest skopiowany (skopiowałam go do podstawy, jednak tylko tego z drugiego instalowanego dodatku, z pierwszego nie, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie)
- gra jest aktualna (co prawda tylko dzięki temu, że ją zaktualizowałam patchem)
- komputer spełnia wymagania podane na opakowaniach gry (RAM 2GB, karta graficzna GeForce 8500 GT, procesor Intel Pentium Dual CPU E2180)
- gdzieś znalazłam opinię, że to dźwięk może być przyczyną i trzeba go zmienić na 24-bitowe, jednak okazało się, że już mam tak ustawione
- niezależnie od włączonej czy wyłączonej zapory systemu wciąż nie działa
- szukałam też w trybach zgodności, lecz zmiany ustawień nic nie dały

Byłabym wdzięczna za pomoc, bo szukając rozwiązania problemu byłam chyba w miejscach komputera o których wcześniej nie miałam pojęcia, a jednak wciąż na nic to się nie zdaje.