Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
[oddzielony] Reinstalacja systemu bez płyt i kopi zapasowej Acer 5820TG - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: [oddzielony] Reinstalacja systemu bez płyt i kopi zapasowej Acer 5820TG (/oddzielony-reinstalacja-systemu-bez-plyt-i-kopi-zapasowej-acer-5820tg-33485-t)

[oddzielony] Reinstalacja systemu bez płyt i kopi zapasowej Acer 5820TG - Mariusz86 - 28.05.2013 22:05

(19.12.2012 17:21)thermalfake napisał(a):  Dwa pytania
- czy lapek posiada jeszcze partycję recovery - można sprawdzić uruchamiając Zarządzanie dyskami
- czy we właściwościach systemu (Komputer-> właściwości) widnieje logo producenta.

Teraz tak. Jeśli w pytaniu pierwszym nie ma takiej partycji (została usunięta) to sorry ale trzeba zainstalować tę samą wersję z nośnika OEM. Podobnie w drugim pytaniu, jeśli nie ma tam logo producenta Acer to system nie jest fabryczny - został nadpisany oryginalny MBR i nie da się odpalić procedury recovery (praktycznie bo nie zawsze działa zmiana aktywnej partycji do rozruchu).

na pierwsze pytanie nie wiem bo nie wiem gdzie to się sprawdza
a co do drugiego to u mnie widnieje logo ACER ale nie moge uruchomic procedury recovery

co zrobić a mam acer aspire v3-571