![]() |
Rozwiązany USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy (/usb-komunikat-nie-rozpoznano-urzadzenia-po-podlaczeniu-myszy-33244-t) |
USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy - Adam1519 - 20.05.2013 00:19 Witajcie! Nie owijając w bawełnę powiem o co chodzi. Pewnego razu podłączałem do laptopa wadliwy pendrive. Wadliwy z tego względu, że działał dopiero po kilkukrotnym wygięciu (miałem na nim ważne dokumenty więc musiałem go podłączyć). Niestety nie udało mi się do niego dostać (pojawił się komunikat o nieznanym urządzeniu), więc dałem za wygraną. Wyciągnąłem go z portu i okazało się, że odmówiła posłuszeństwa mysz podłączona do innego portu USB. Od tej pory (nawet gdy nic nie jest wpięte do USB) pojawia się chmurka o nie rozpoznaniu urządzenia. Dodam, że normalnie do portów mogę podłączać inny pendrive, dyski przenośne itd. lecz ta mysz nie działa ![]() Uszkodzona nie jest, gdyż na innym laptopie bez problemu funkcjonuje. Kombinacje z reinstallem portów nic nie dały. Mysz: A4tech X-710BK System: Win7 x64 Znajdzie się dusza, która pomoże mi rozwiązać problem? Pozdrawiam RE: USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy. - Adam1519 - 23.05.2013 12:22 Jest ktoś w stanie udzielić mi podpowiedzi, co w tej sytuacji powinienem zrobić? Bez myszki, jak bez ręki ... RE: USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy. - sierars1 - 24.05.2013 01:05 (23.05.2013 12:22)Adam1519 napisał(a): Jest ktoś w stanie udzielić mi podpowiedzi, co w tej sytuacji Może spróbuj reinstalacje systemu RE: USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy. - Adam1519 - 25.05.2013 00:02 Czy to na prawdę jedyne wyjście? Tak się składa, że mam uszkodzoną stację dysków i nie mogę instalować systemu z płyty. A co jeśli i z pendrive nie będę mógł zainstalować bo porty USB odmówią całkiem współpracy? Poza tym czytałem na różnych forach wypowiedzi osób z podobnym problemem. Okazuje się, że nawet format im nie pomógł... RE: USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy. - Adam1519 - 25.05.2013 08:12 Ku mojemu zdziwieniu sam rozwiązałem problem lub był to czysty przypadek. Podpiąłem do każdego portu USB inne urządzenie (2 pendrive'y i mysz), wyłączyłem komputer, odłączyłem od zasilania (tak żeby bateria padła) i włączyłem. Przy ładowaniu systemu mysz się zaświeciła i zrobiłem wielkie oczy ![]() Pomyślałem wtedy, że chyba otworzę serwis komputerowy skoro tak się znam ![]() |