Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy (/usb-komunikat-nie-rozpoznano-urzadzenia-po-podlaczeniu-myszy-33244-t)

USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy - Adam1519 - 20.05.2013 00:19

Witajcie!

Nie owijając w bawełnę powiem o co chodzi.
Pewnego razu podłączałem do laptopa wadliwy pendrive. Wadliwy z tego względu, że działał
dopiero po kilkukrotnym wygięciu (miałem na nim ważne dokumenty więc musiałem go
podłączyć). Niestety nie udało mi się do niego dostać (pojawił się komunikat o nieznanym
urządzeniu), więc dałem za wygraną. Wyciągnąłem go z portu i okazało się, że odmówiła
posłuszeństwa mysz podłączona do innego portu USB. Od tej pory (nawet gdy nic nie jest
wpięte do USB) pojawia się chmurka o nie rozpoznaniu urządzenia. Dodam, że normalnie do
portów mogę podłączać inny pendrive, dyski przenośne itd. lecz ta mysz nie działa Smutny
Uszkodzona nie jest, gdyż na innym laptopie bez problemu funkcjonuje. Kombinacje z reinstallem
portów nic nie dały.

Mysz: A4tech X-710BK
System: Win7 x64

Znajdzie się dusza, która pomoże mi rozwiązać problem?
Pozdrawiam

RE: USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy. - Adam1519 - 23.05.2013 12:22

Jest ktoś w stanie udzielić mi podpowiedzi, co w tej sytuacji
powinienem zrobić? Bez myszki, jak bez ręki ...

RE: USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy. - sierars1 - 24.05.2013 01:05

(23.05.2013 12:22)Adam1519 napisał(a):  Jest ktoś w stanie udzielić mi podpowiedzi, co w tej sytuacji
powinienem zrobić? Bez myszki, jak bez ręki ...

Może spróbuj reinstalacje systemu

RE: USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy. - Adam1519 - 25.05.2013 00:02

Czy to na prawdę jedyne wyjście? Tak się składa, że mam uszkodzoną stację dysków
i nie mogę instalować systemu z płyty. A co jeśli i z pendrive nie będę mógł zainstalować
bo porty USB odmówią całkiem współpracy? Poza tym czytałem na różnych forach
wypowiedzi osób z podobnym problemem. Okazuje się, że nawet format im nie pomógł...

RE: USB, komunikat: nie rozpoznano urządzenia po podłączeniu myszy. - Adam1519 - 25.05.2013 08:12

Ku mojemu zdziwieniu sam rozwiązałem problem lub był to czysty przypadek.

Podpiąłem do każdego portu USB inne urządzenie (2 pendrive'y i mysz), wyłączyłem komputer,
odłączyłem od zasilania (tak żeby bateria padła) i włączyłem. Przy ładowaniu systemu mysz
się zaświeciła i zrobiłem wielkie oczy Zacieszacz

Pomyślałem wtedy, że chyba otworzę serwis komputerowy skoro tak się znam Zacieszacz