W koszu Problem z prawami ! - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: W koszu Problem z prawami ! (/problem-z-prawami-33115-t) |
Problem z prawami ! - Robert520 - 13.05.2013 17:20 Witam mam problem chce zainstalować pewien program pod Windows7 w szkole niestety mamy konto z ograniczonymi prawami i nic nie mogę skopiować ani zainstalować próbowałem kilku sposobów : - Zainstalować u siebie na kompie (windows XP) potem skopiować z dysku na Windows 7 zawartość pliku zainstalowanego niestety nie działa bo wymaga daemon tools do odpalenia bo program chodzi z płyty :/ - Próbowałem wejść na wbudowanego Administratora niestety też jest zabezpieczony hasłem . Czy da się jakoś inaczej zainstalować daemona tolsa i napęd wirtualny a potem inne programy ? Lub stworzenia konta z prawami administratora ? Czy wejście na jakieś konto z administratorem ? Proszę o szybką odpowiedz ! RE: Problem z prawami ! - thermalfake - 13.05.2013 18:17 Po to zostały stworzone konta z ograniczonymi prawami plus pewnie jakieś dodatkowe restrykcje w GPO aby przykładowo taki małolat jak Ty nie mógł robić na nim co się podoba. Przeczytaj regulamin korzystania z pracowni komputerowej. Wątek do kosza. RE: Problem z prawami ! - Robert520 - 13.05.2013 18:53 Chodzi mi o zainstalowanie kilku programów ale nie tylko bo Nauczyciel powiedział że jak ktoś złamię hasło administratora lub zainstaluje coś dostanie 6 za obejście zabezpieczeń . |