Długie uruchamianie się aplikacji po starcie systemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Długie uruchamianie się aplikacji po starcie systemu (/dlugie-uruchamianie-sie-aplikacji-po-starcie-systemu-33080-t) |
Długie uruchamianie się aplikacji po starcie systemu - rajekchemik - 12.05.2013 09:26 Dzień dobry, Chciałby porószyć problem, który doskwiera mojemu komputerowi od wczoraj, stało się to nagle, podczas kolejnego uruchomienia: - system uruchamia się normalnie, wszystko jak zawsze - dochodzimy do okna logowania, loguje się, wszystko jest ok - mija około 10 sekund, pojawia się pulpit, jak zawsze - poczekam moment aż system załaduje Autostart, klikam w ikonke np. Chrome w pasku szybkiego uruchamiania i zaczyna się... - na 3 sekundy system się zwiesza, potem ikonka jest podświetlona jak przy włączeniu, potem powoli wygasa - aplikacja nie włącza się przez 5 minut, to samo dzieje się jak wciskam ikone drugi raz - podswietla się, i za 5 sekund pojawia się animacja gaśnięcia ikonki - ogólnie cokolwiek chcę zrobić system reaguje alergicznie i się wiesza, przy czym myszka chodzi bez zarzutów - potem próbuje włączyć menedżer zadań kombinacją ctrl+shift+esc lub alt+ctrl+delete i nadal nic, menedżer się nie uruchamia - po jakichs 5 - 10 minutach pojawia sie czarny ekran i komunikat w stylu "system nie może załadować menedżera zadań i coś tam dalej", do wyboru jest tylko "OK", klikam "OK" i system nagle magicznie rusza... Od razu mówie, że nie było tego problemu wcześniej, z komputerem jest wszystko w porządku. System - Win7 Home Premium 64bit. Co do komputera: Asus Notebook K52JU/K52JT Intel Core i3 CPU, M350 @2.27 GHz RAM: 4 GB Nigdy nie miałem podobnych problemów. Parę dni temu przyniosłem na pendrivie jakiegoś małego trojana (niezabezpieczone kompy na wydziale...) ale Kasperski z łatwością go wykrył i zutylizował. Wczoraj skanowałem system, też wykrył jakiegoś trojana, zobaczymy co zaśpiewa dzisiaj. Z włąsnych obserwacji dodam, że podczas tego 5 minutowego ładowania programów dysk zamiera, prawie w ogóle nie działa. Zauważyłem, też że długo uruchamiała się jakaś durna Asusowa aplikacja, więc ją zdeinstalowałem - to nie pomogło. Widziałem podobne tematy, ale żaden z nich nie pasował chyba do mojego problemu, zazwyczaj chodziło o po prostu długie odpalanie systemu, tutaj problem leży raczej w braku pamięci po starcie systemu. Chętnie umieściłbym jakieś logi z procesu włączania systemu, ale nie wiem jak je stworzyć. Z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki i pomoc. Pozdrawiam, Adam RE: [PROBLEM] Długie uruchamianie aplikacji po starcie systemu - rajekchemik - 12.05.2013 11:48 Logi z OTL: [attachment=5300] [attachment=5301] Pozdrawiam, Adam RE: Długie uruchamianie się aplikacji po starcie systemu - Illidan - 14.05.2013 02:09 No to zaczynamy.Uruchom "OTL" i w pole "Własne opcje skanowania/Skrypt" wklej: Cytat::OTL "Wykonaj skrypt" i po restarcie pokaż raport z usuwania.Pobierz także darmowy "ADWCleaner" ,uruchom,użyj od razu opcji "Usuń" i pokaż raport po restarcie.Dalej: Start >> w polu wyszukiwania wpisz "regedit" >> poszukaj i skasuj klucz podany niżej klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2 >> restart komputera. Po restarcie klucz się odbuduje do stanu oryginalnego jak po instalacji systemu.Na koniec wygeneruj nowy log "OTL" i pokaż na forum. Usuń stare Java: Java 6 Update 29 (64-bit) Java 7 Update 6 (64-bit) Java 6 Update 31' Aktualizuj: Skype™ 5.10 |