Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
(Dziwny) Problem z lagami w grach, i "cięciem" się filmików online. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: (Dziwny) Problem z lagami w grach, i "cięciem" się filmików online. (/dziwny-problem-z-lagami-w-grach-i-cieciem-sie-filmikow-online-32620-t)

(Dziwny) Problem z lagami w grach, i "cięciem" się filmików online. - LubieMydlo - 22.04.2013 10:23

Witam,
parę miesięcy temu pojawił się dość dziwny problem z moim PC, otóż np gdy oglądam jakiś filmik z yt, bądź jakikolwiek filmik online, co chwila zdarzają mi się tak jakby chwilowe zwiechy systemu i dźwięku (dźwięk dostaje lag-a, tak jakby się zaciął w miejscu), trwa to mniej więcej 2-3 sek. i powtarza się dość często, szczególnie przy oglądaniu na pełnym ekranie. Kolejny problem to lagi w grach sieciowych, posiadam internet o dosyć dużej prędkości bo ok 16-17 mb , lecz kiedy gram w gry sieciowe np. BF 2, Enemy Territory czy Cod 2 , co chwile wyskakuje mi Problemy z połączeniem i łapie laga trwa on średnio 2-3 sek, ale dosyć często się to powtarza. Dodam że dziwią mnie te lagi ponieważ ping na prawie każdym serwerze osiągam w granicach 20-80. Ciekawe jest też to gdy np gramy razem z kumplami (korzystając z tego samego połączenia i routera, gramy w jednym pomieszczeniu) w gry sieciowe, to gdy ja dostaje laga oni również dostają, lecz np gdy ja wychodzę z gry oni nagle nie dostają żadnych lagrów , wszystko jest ok. Ciekawe jest też to że dostają oni laga nawet gdy ja dostaje laga a gram na innym serwerze niż oni.

Moja specyfikacja to:

Intel Pentium D 2.66 Ghz 2.67 Ghz
Nvidia Geforce GT 220 1 gb
2 GB pamięci Ram
płyta główna intel D945psn
i Windows 7 Ultimate 32 bit

Zapomniał bym dodać że komputer wcześniej pod Windows XP Sp3 działał bez żadnych problemów, problemy pojawiły się dopiero po instalacji Win 7.

Z góry, dziękuje za pomoc i proszę o szybką odpowiedź Cwaniak