Rozwiązany Problem z obrazem i dźwiękiem HD w programie ArcSoft Total Media 3.5. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z obrazem i dźwiękiem HD w programie ArcSoft Total Media 3.5. (/problem-z-obrazem-i-dzwiekiem-hd-w-programie-arcsoft-total-media-3-5-32518-t) |
Problem z obrazem i dźwiękiem HD w programie ArcSoft Total Media 3.5. - kangur7 - 16.04.2013 16:37 Witam wszystkich. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem. Tnie się obraz i dzwięk w hd w programie Arcsoft total media 3.5 . Dzieje sie to przy oglądaniu telewizji (TVP1). W sytuacj jak nie jest w hd nie ma problemu. Jak nagra się program to można obejrzeć z dysku i się nie tnie. Problem pojawił się chyba po instalacji K-Lite Codec Pack 9.8.5 Full. Wyinstalowanie nic nie dało. Ponwna instalacja kodeków czy programu też nic nie dało. Wcześniej pracował dobrze. Mam procesor i7 M620 , 8GB RAM, NVidia NVS 3100M, dysk SSD, napęd Blue Ray więc nie powinno być problemu. System Windows 7 64 bit Profesional + aktualizacje. Jak wrócić do standardowych kodeków czy ustawień. W google nic sensownego nie udało mi się znaleźć. Jeśli ktoś by miał jakieś sugestie byłbym zobowiązany. Stwierdziłem, że to wszystko dzieje się tylko w programie Arc Soft Total Media 3.5. W windows Media Center działa normalnie. Nie wiadomo dlaczego po rainstalacji nie działa to hd? Najpierw wyinstalowałem program a potyem zainstalowałem ponownie i nic nie pomogło. RE: Problem z obrazem i dźwiękiem HD w programie ArcSoft Total Media 3.5 - peciaq - 27.04.2013 00:50 Wywal KLite i zainstaluj Windows 7 Codec Pack oraz Real Alternative (jeśli jeszcze nie masz). Miałem nieco podobny problem, co prawda już kilka lat temu, ale wtedy właśnie przesiadłem się na wyżej wymienione kodeki i do dzisiaj problemów z obrazem czy dźwiękiem nie mam. RE: Problem z obrazem i dźwiękiem HD w programie ArcSoft Total Media 3.5 - kangur7 - 30.04.2013 15:44 Dzięki, niestety nie pomogło. Te kodeki juz miałem a program nic nie zmienił bo televizję oglądam Arc Soft Total Media i tu sie nic nie zmieniło to jest kwestia tego programu, bo w Windows Media Centrer można oglądać w hd . RE: Problem z obrazem i dźwiękiem HD w programie ArcSoft Total Media 3.5 - thermalfake - 01.05.2013 11:32 Na stronie producent jest support więc tam sobie poszperaj lub napisz do helpdesk'u http://www.arcsoft.com/en-us/customer_service.asp PS. Nie używa się słowotworu wyinstalować, to tak jakby ktoś powiedział, że idzie odrzucić śmieci zamiast je wyrzucić. RE: Problem z obrazem i dźwiękiem HD w programie ArcSoft Total Media 3.5 - kangur7 - 20.05.2013 11:41 Po kolejnej instalacji programu poprawiło się. Dziękuję za porady. |