![]() |
Rozwiązany Minimalizowanie się aplikacji i gier (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +---- Dział: Logi (/logi-54-f) +---- Wątek: Rozwiązany Minimalizowanie się aplikacji i gier (rozwiązany) (/minimalizowanie-sie-aplikacji-i-gier-rozwiazany-32470-t) |
Minimalizowanie się aplikacji i gier (rozwiązany) - tomacz15 - 14.04.2013 08:23 Witam, zanim napisałem ten temat szukałem w internecie jak rozwiązać ten problem lecz niestety nic nie pomaga. A wiec teraz opis mojego problemu: Gry i Aplikacje "minimalizują sie" samoczynnie w losowych odstępach czasu. Raz jest to 5 minut a raz godzina. Skanowałem system antywirusami, zamykałem wszystkie aplikacje działające, próbowałem już chyba wszystkich sposobów opisanych na tym oraz na innych forach lecz nic nie pomaga. wysyłam wam loga z OTL bo podobno w nim właśnie można znaleźć co złego sie dzieje. [attachment=5232] RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - peciaq - 19.04.2013 20:11 Potrzebujemy jeszcze pliku Extras.txt, utworzył się razem z OTL.txt. Podrzuć go. RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - tomacz15 - 20.04.2013 07:17 zmuszony byłem skanować jeszcze raz ponieważ zgubiłem gdzieś plik Extras oto pliki [attachment=5241][attachment=5240] RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - Illidan - 29.04.2013 03:46 Ten problem został już rozwiązany na "KŚ" forum,winne są tu sterowniki do modemu "BlueConnect".Tu masz temat: http://forum.komputerswiat.pl/topic/43571-dlaczego-wszystkie-gry-same-sie-minimalizuja/page__hl__%2Bgry+%2Bsie+%2Bminimalizuj%C4%85__st__20 Natomiast w "OTL" wklej w pole "Własne opcje skanowania/Skrypt": Cytat::OTL "Wykonaj skrypt" i pokaż raport z usuwania.Użyj także darmowego "ADWCleaner" w opcji "Usuń".Po restarcie także pokaz raport. Podejrzewam także problem z dyskiem twardym: Kod: [ System Events ] RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - tomacz15 - 29.04.2013 10:13 Bardzo dziękuje za to że mi odpisałeś. Podaje wszystkie rzeczy o które prosiłeś [attachment=5251][attachment=5249][attachment=5250] Dysk jest nowy kupiony całkiem niedawno. A co do Blueconnecta, dziwi mnie bardzo ta sytuacja. Na laptopie wszystko działa dobrze a stacjonarce już nie ![]() Zgodnie z tym co napisano na forum Komputer Świat musiał bym używać czegoś zamiast tego programu RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - Illidan - 29.04.2013 14:13 Spróbuj tak jak tam inni robili usunąć sterowniki, oprogramowanie. Zainstaluj także je na nowo, lub jakiś plik z tego który niby to powoduje,w temacie pisze jaki. Nie wiem czy w tym, ale było ich kilka ma forum KŚ.. Czekam na dane " S.M.A.R.T" jeszcze. Mimo to źe dysk nowy chce je zobaczyć. Przepraszam pisze z telefonu, teraz widzę źe wkleiłeś SMART... Usuwanie prawidłowe,proszę o wyjonanie nowego logu "OTL". Zobaczymy czy coś jeszcze nie zostało. Co do dysku to jest ok, wymień tylko kabel połączeniowy bo on prawdopodobnie generuje błędy. RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - tomacz15 - 29.04.2013 15:28 Prosze bardzo oto log z OTL [attachment=5252]. Skasowałem plik o którym mowa w wątku na forum KŚ i już wszystko dobrze. Kabel dołączony do płyty głównej wiec mu zaufałem ale mam jeszcze kilka kupionych oddzielnie wiec zabieram się do wymiany. RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - Illidan - 30.04.2013 00:03 Czysto już.Uruchom program "OTL" i usuniemy niepotrzebny "ComboFix",czyli wykonaj ten skrypt jeszcze potem kliknij na opcje "Sprzątanie",usunie ona program i jego kwarantanne. Cytat::FilesTo tyle z mojej strony;-).Pozdrawiam. RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - peciaq - 02.05.2013 02:27 Proszę o autora o informację czy powyższe działania rozwiązały problem. ![]() RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - tomacz15 - 02.05.2013 08:50 Tak, rozwiązało to problem. Jeśli ktoś używa oprogramowania BlueConnect wystarczy usunąć plik bądź zablokować plik ouc.exe usunięcie nie wpływa na działanie programu ( po starcie systemu wyświetli sie tylko błąd informujący o nie znalezieniu tego pliku.) Minimalizowanie się aplikacji i gier (rozwiązany) - Nostromo - 03.05.2013 06:03 Wątek rozwiązany. |