Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Minimalizowanie się aplikacji i gier (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f)
+---- Dział: Logi (/logi-54-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Minimalizowanie się aplikacji i gier (rozwiązany) (/minimalizowanie-sie-aplikacji-i-gier-rozwiazany-32470-t)

Minimalizowanie się aplikacji i gier (rozwiązany) - tomacz15 - 14.04.2013 08:23

Witam, zanim napisałem ten temat szukałem w internecie jak rozwiązać ten problem lecz niestety nic nie pomaga.
A wiec teraz opis mojego problemu:
Gry i Aplikacje "minimalizują sie" samoczynnie w losowych odstępach czasu. Raz jest to 5 minut a raz godzina.
Skanowałem system antywirusami, zamykałem wszystkie aplikacje działające, próbowałem już chyba wszystkich sposobów opisanych na tym oraz na innych forach lecz nic nie pomaga.
wysyłam wam loga z OTL bo podobno w nim właśnie można znaleźć co złego sie dzieje. [attachment=5232]

RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - peciaq - 19.04.2013 20:11

Potrzebujemy jeszcze pliku Extras.txt, utworzył się razem z OTL.txt. Podrzuć go.

RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - tomacz15 - 20.04.2013 07:17

zmuszony byłem skanować jeszcze raz ponieważ zgubiłem gdzieś plik Extras
oto pliki [attachment=5241][attachment=5240]

RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - Illidan - 29.04.2013 03:46

Ten problem został już rozwiązany na "KŚ" forum,winne są tu sterowniki do modemu "BlueConnect".Tu masz temat:
http://forum.komputerswiat.pl/topic/43571-dlaczego-wszystkie-gry-same-sie-minimalizuja/page__hl__%2Bgry+%2Bsie+%2Bminimalizuj%C4%85__st__20

Natomiast w "OTL" wklej w pole "Własne opcje skanowania/Skrypt":

Cytat::OTL
FF:64bit: - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\Windows\system32\Macromed\Flash\NPSWF64_11_7_700_169.dll File not found
O18:64bit: - Protocol\Handler\ms-help - No CLSID value found
O18:64bit: - Protocol\Handler\viprotocol - No CLSID value found
O21:64bit: - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.
O21 - SSODL: WebCheck - {E6FB5E20-DE35-11CF-9C87-00AA005127ED} - No CLSID value found.

:Files
C:\Windows\PEV.exe
C:\Windows\MBR.exe
C:\Windows\sed.exe
C:\Windows\grep.exe
C:\Windows\zip.exe

:Commands
[emptytemp]

"Wykonaj skrypt" i pokaż raport z usuwania.Użyj także darmowego "ADWCleaner" w opcji "Usuń".Po restarcie także pokaz raport.

Podejrzewam także problem z dyskiem twardym:
Kod:
[ System Events ]
Error - 2013-04-19 08: 05: 30 | Computer Name = Tomek-Komputer | Source = Disk | ID = 262155
Description = Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk1\DR5.
Pobierz darmowy "CrystalDiskInfo" i pokaż screen z okna programu, przyjże się jego parametrom "S.M.A.R.T".

RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - tomacz15 - 29.04.2013 10:13

Bardzo dziękuje za to że mi odpisałeś. Podaje wszystkie rzeczy o które prosiłeś [attachment=5251][attachment=5249][attachment=5250] Dysk jest nowy kupiony całkiem niedawno.
A co do Blueconnecta, dziwi mnie bardzo ta sytuacja. Na laptopie wszystko działa dobrze a stacjonarce już nie Smutny
Zgodnie z tym co napisano na forum Komputer Świat musiał bym używać czegoś zamiast tego programu

RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - Illidan - 29.04.2013 14:13

Spróbuj tak jak tam inni robili usunąć sterowniki, oprogramowanie. Zainstaluj także je na nowo, lub jakiś plik z tego który niby to powoduje,w temacie pisze jaki. Nie wiem czy w tym, ale było ich kilka ma forum KŚ.. Czekam na dane " S.M.A.R.T" jeszcze. Mimo to źe dysk nowy chce je zobaczyć.

Przepraszam pisze z telefonu, teraz widzę źe wkleiłeś SMART...

Usuwanie prawidłowe,proszę o wyjonanie nowego logu "OTL". Zobaczymy czy coś jeszcze nie zostało.

Co do dysku to jest ok, wymień tylko kabel połączeniowy bo on prawdopodobnie generuje błędy.

RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - tomacz15 - 29.04.2013 15:28

Prosze bardzo oto log z OTL [attachment=5252]. Skasowałem plik o którym mowa w wątku na forum KŚ i już wszystko dobrze. Kabel dołączony do płyty głównej wiec mu zaufałem ale mam jeszcze kilka kupionych oddzielnie wiec zabieram się do wymiany.

RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - Illidan - 30.04.2013 00:03

Czysto już.Uruchom program "OTL" i usuniemy niepotrzebny "ComboFix",czyli wykonaj ten skrypt jeszcze potem kliknij na opcje "Sprzątanie",usunie ona program i jego kwarantanne.
Cytat::Files
C:\ComboFix
C:\Qoobox
To tyle z mojej strony;-).Pozdrawiam.

RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - peciaq - 02.05.2013 02:27

Proszę o autora o informację czy powyższe działania rozwiązały problem. Uśmiechnięty

RE: Minimalizowanie się aplikacji i gier - tomacz15 - 02.05.2013 08:50

Tak, rozwiązało to problem. Jeśli ktoś używa oprogramowania BlueConnect wystarczy usunąć plik bądź zablokować plik ouc.exe usunięcie nie wpływa na działanie programu ( po starcie systemu wyświetli sie tylko błąd informujący o nie znalezieniu tego pliku.)

Minimalizowanie się aplikacji i gier (rozwiązany) - Nostromo - 03.05.2013 06:03

Wątek rozwiązany.