Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem ze stabilnością tunelu L2TPoIPsec: zwariowana metryka - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem ze stabilnością tunelu L2TPoIPsec: zwariowana metryka (/problem-ze-stabilnoscia-tunelu-l2tpoipsec-zwariowana-metryka-32467-t)

Problem ze stabilnością tunelu L2TPoIPsec: zwariowana metryka - Magnetar - 13.04.2013 21:45

Problem dot. ustanowienia stabilnego tunelu L2TP over IPsec pomiędzy serwerem VPN (router DrayTek Vigor 2920Vn)
typu Host-LAN

Po ustanowieniu połączenia tunel był zwykle martwy, a jeśli następowała transmisja jego stabilność musiała być sztucznie podtrzymywana. Występowały również wariacje metryki interfejsu.

RE: Problem ze stabilnością tunelu L2TPoIPsec - zwariowana metryka. - thermalfake - 13.04.2013 22:12

Co to za model routera, jaki ma firmware. No i dlaczego zwracasz się z takimi specjalistycznymi pytaniami na tym forum Zacieszacz
W firmie mam praktycznie same Drayteki bardziej lub mniej zaawansowane maszynki ale czegoś takiego nie doświadczyłem na żadnej stacji niezależnie jak był skonfigurowane konto host2lan czy lan2lan.

Aha i jak masz skonfigurowane to połączenie, bezpośrednio przez system czy używasz do tego jakiejś zewnętrznej dedykowanej aplikacji od producenta (np u mnie smart vpn client).

RE: Problem ze stabilnością tunelu L2TPoIPsec - zwariowana metryka. - Magnetar - 15.04.2013 21:32

Problem dot. ustanowienia stabilnego tunelu L2TP over IPsec pomiędzy serwerem VPN (router DrayTek Vigor 2920Vn)

Niedogodność poprawiono w firmware 3.6.4 wspomnianego routera.

Temat można zamknąć.

RE: Problem ze stabilnością tunelu L2TPoIPsec - zwariowana metryka. - Magnetar - 07.06.2013 02:46

@UP Proszę zamknąć. Uśmiechnięty

Problem ze stabilnością tunelu L2TPoIPsec - zwariowana metryka. (rozwiązany) - LadyInBlue - 07.06.2013 08:46

Wątek rozwiązany.