Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Dziwne ładowanie się karty sieciowej - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Dziwne ładowanie się karty sieciowej (/dziwne-ladowanie-sie-karty-sieciowej-32363-t)

Dziwne ładowanie się karty sieciowej - d4mi4n - 09.04.2013 13:49

Witam, od dłuższego czasu po włączeniu komputera karta sieciowa długo mi się ładuje, musze czekać ok. 4 min aby móc dalej obsługiwać komputer bo strasznie muli. Wygląda to tak jak na screenie, kółko kręci się tak 4 min nie wiadomo dlaczego, czy to wina sterowników ?

[Obrazek: siecc.jpg]

RE: Dziwne ładowanie się karty sieciowej? - peciaq - 10.04.2013 01:08

Możliwe że są nowsze, ale nie zaszłaby taka zmiana w działaniu zaraz po wydaniu nowych sterowników. Strzelam że sam system ogólnie włącza się bardzo długo? Dbasz o niego? Nie ma zbędnego syfu, itd.?

RE: Dziwne ładowanie się karty sieciowej? - d4mi4n - 10.04.2013 18:58

Tak włącza się długo nie wydaje mi się żeby był syf bo zwolniłem miejsce, nie wiem co zrobić.

RE: Dziwne ładowanie się karty sieciowej? - thermalfake - 13.04.2013 15:29

Ilość usuniętego oprogramowania nie determinuje tego, że system jest w dobrej kondycji jeśli nie był odpowiednio pielęgnowany.
Sposobem który można stwierdzić jak rzeczywiście wygląda proces uruchamiania jest analiza jego przebiegu.
Proszę zainstalować Windows Performance Analysis Tools wg instrukcji
http://www.msfn.org/board/topic/146919-install-the-windows-performance-tools-kit/
Następnie wykonać szczegółowy log, w wierszu poleceń z uprawnieniami administratora wklepać
xbootmgr -trace boot -traceFlags BASE+CSWITCH+DRIVERS+POWER -resultPath C:\TEMP
System uruchomi się ponownie. Po zakończeniu przesłać plik *.etl do analizy z folderu c:\temp (lub innego jeśli zmienimy).