Rozwiązany Windows 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności (rozwiązany) (/windows-7-a-drukarka-lexmark-z605-i-komunikat-o-braku-lacznosci-rozwiazany-3233-t) |
Windows 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności (rozwiązany) - Coyot - 23.12.2009 00:04 Witam! Zainstalowałem dziś świeżutki Windows 7 i mam pewien problem, a mianowicie system nie chce współpracować z moją drukarką - Lexmark Z605. Ściągnąłem sterowniki ze strony producenta drukarki odpowiednie do Visty 32 (nie ma sterowników do W7 a Vistowe według nich działają). Sterowniki się zainstalowały, system rozpoznaje drukarkę, lecz gdy chcę coś drukować, wypluwa błąd o "braku łączności" z drukarką. W systemie działam na koncie z uprawnieniami administratora. Jakieś pomysły co może być nie tak? Pozdrawiam! RE: Windowsik 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności - slump - 23.12.2009 02:35 Postaraj się zainstalować te sterowniki w trybie zgodności z Vista i zobacz czy to rozwiąże problem. Jeśli nie to we właściwościach drukarki zobacz czy ma przypisany i czy dobry port. Jeśli nadal jest nie tak to zapoznaj się z Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) może ten program zaproponuje Ci lepszy sterownik. RE: Windowsik 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności - Coyot - 24.12.2009 13:44 (23.12.2009 02:35)slump napisał(a): Postaraj się zainstalować te sterowniki w trybie zgodności z Vista i zobacz czy to rozwiąże problem.Niestety to nic nie daje. (23.12.2009 02:35)slump napisał(a): Jeśli nadal jest nie tak to zapoznaj się z Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) może ten program zaproponuje Ci lepszy sterownik.Program rozpoznaje moja drukarke jako "drukarka uniwersalna" nie jako lexmark. Nie ma dla niej nowszego sterownika (23.12.2009 02:35)slump napisał(a): Jeśli nie to we właściwościach drukarki zobacz czy ma przypisany i czy dobry port. RE: Windowsik 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności - ktosiek - 24.12.2009 16:49 Miałem to samo z X1170, gdy chciałem korzystać z niej w ramach udostępnienia z innego komputera, do którego jest podłączona. System ją rozpoznaje, ale nie wykrywa samego połączenia (wyskakują podobne powiadomienia co tobie). Skończyło się na tym, że drukować/skanować będę tylko z tamtego peceta Czyli problem wydaje się być po stronie sterowników Visty Lexmarka, braku oddzielnych dla 7. RE: Windows 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności - slump - 28.12.2009 03:16 A jak odinstalujecie sterowniki i urządzenie i pozwolicie Windowsowi samemu działać ze sprzętem to jaki jest skutek? RE: Windows 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności - Coyot - 31.12.2009 13:12 RE: Windows 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności - slump - 02.01.2010 02:09 Na sieci na coś takiego się natknąłem: Kod: I have the same printer Lexmark Z605 and I had the same problem, but I found a solution. What can you do: RE: Windows 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności - ktosiek - 11.01.2010 21:51 U mnie problem rozwiązany. Przy instalacji najnowszych sterów pod Vistę ze strony producenta na kompie bezpośrednio połączonym z drukarką wszystko gra. A w lapku łączę ją za pomocą grupy domowej, także wszystko śmiga sprawnie. Widocznie wcześniej, gdy miałem na stacjonarnym XP nie łapało mi na Siódemce tej drukarki na odległość. RE: Windows 7 a drukarka Lexmark Z605 i komunikat o braku łączności - Coyot - 07.02.2010 11:52 U mnie problem również rozwiązany. Okazuje się, że problemem było blokowanie przez firewalla pliku lxbcpswx.exe Dziękuję za wszelką pomoc Pozdrawiam. |