![]() |
Instalacja karty 1xLPT/2xRS na PCI - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Instalacja karty 1xLPT/2xRS na PCI (/instalacja-karty-1xlpt-2xrs-na-pci-32197-t) |
Instalacja karty 1xLPT/2xRS na PCI - jurekw - 02.04.2013 08:50 Witam! Mam Della Optiplex 790 z procesorem Intel i5-2400. System Win7 x64. Chcę zainstalować kartę 1xLPT/2xRs na PCI. Producent karty to Digitus, na chipsecie MCS9865. Kłopot polega na tym, że po instalacji sterowników, system resetuje się podczas uruchamiania w momencie, gdy pojawia się okno logowania. Najpierw jest blue-screen, potem reset i tak w kółko. Uruchamiam system w trybie awaryjnym, wyłączam porty z poziomu menadżera urządzeń i wtedy system uruchamia się poprawnie. Próbowałem zmieniać ustawienia karty (przerwania, adresy), ale nic to nie pomaga. Proszę o podpowiedzi, jak zainstalować tę kartę poprawnie. Dzięki i pozdrawiam RE: Instalacja karty 1xLPT/2xRS na PCI - thermalfake - 02.04.2013 20:49 Spróbuję poszukać sterowników x64 bo mam u siebie podobną kartę z tym samym układem Moschip'a ale innego producenta i działa mi to wyśmienicie z x86. |