Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Windows 7 Enterprise - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Windows 7 Enterprise (/windows-7-enterprise-32165-t)

Windows 7 Enterprise - patriciani - 31.03.2013 10:23

Witam.
Z własnej winy skasowałam część rejestru, Windows nie działa. Win7 Recovery disc nie znalazł ukrytej partycji Recovery ani punktów przywracania.Nie mam płyty. Skąd mogę ściągnąć oryginalną wersję (mam klucz) i dokonać tzw. aktualizacji Windows 7 Enterprise. Ewentualnie czy mogę uaktualnić do jakiejś innej wersji Windows 7np.Home. i gdzie to można legalnie pobrać?

Z góry dzięki za podpowiedź

RE: Windows 7 Enterprise - thermalfake - 31.03.2013 12:13

Enterprise w sprzęcie jakiej firmy ?
Ta wersja jest dedykowana dla środowiska biznesowego i w zasadzie tylko niewielka część laptopów/komputerów (dell/hp/lenovo....) biznesowych ma preinstalowany ten system. Możesz skontaktować się z producentem i zamówić nośnik odzyskiwania.
Takiej wersji nie pożyczysz od nikogo znajomego na płycie bo nie jest ta wersja rozprowadzana w zwykłym kanale sprzedażowym.
Przypominam ściąganie z sieci obrazu nie umieszczonego za zgodą licencjodawcy czyli MS jest nielegalne.
Żeby uprzedzić - wersji Enterprise trial 90 dniowej nie da się aktywować takim kluczem jakim posiadasz, tylko i wyłącznie z licencji zbiorczych MAK.