![]() |
Rozwiązany Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie (rozwiązany) (/plik-bootmrg-prosba-o-udostepnienie-rozwiazany-3215-t) |
Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie (rozwiązany) - ihatebuffering - 21.12.2009 23:10 Witam Mam problem, ostatnio usunąłem przez przypadek plik bootujący Win 7 o nazwie BOOTmrg bodajże. Prośba jest taka, żeby ktoś udostępnił mi ten plik. Najlepiej jeśli ktoś ma Win 7 ultimate RC 7100 32 bit i ma go na partycji C. Plik ten miałem na partycji D i myślałem że to stary plik po linuxie. Wiem, że to pewnie i tak nie wypali ale spróbować można :]. Z góry dziękuje. RE: Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie. - MAciachPaN - 21.12.2009 23:13 Odpalasz kompa z płyty instalacyjnej dajesz naprawę i w okienku które ci wyskoczy wybierasz konsole nie wiem jak to się dokładnie nazywa bo nie wiedzę tego okienka ![]() Kod: bootrec /fixmbr to powinno załatwić sprawę ![]() RE: Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie. - ihatebuffering - 21.12.2009 23:19 Wiem o co biega i jutro spróbuje bo dzisiaj nie mam czasu ![]() RE: Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie. - MAciachPaN - 21.12.2009 23:25 (21.12.2009 23:19)ihatebuffering napisał(a): Wiem o co biega i jutro spróbuje bo dzisiaj nie mam czasu Potem w Windows 7 użyj tego programu EasyBCD bo znając życie nie włączysz XP. RE: Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie - ihatebuffering - 22.12.2009 08:15 Szczerze? Na XP mi już nie zależy ![]() Ale dzięki za info. RE: Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie - ihatebuffering - 22.12.2009 19:27 Niestety komendy nie pomogły a ten program EasyBCD też nic nie pomaga. Jak byś mógł napisać mini tutek ze screan-ami do programu byłbym wdzięczny. RE: Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie - MAciachPaN - 22.12.2009 19:56 Znalazłem coś do Visty ale Windows 7 to ulepszona Vista i bootloader jest ten sam wiem bo też miałem z tym jazdy jak linuxa sobie jeszcze zainstalowałem ![]() Wybieramy Add/Remove Entries. W sekcji Add an Entry dodajemy nowy wpis - odpowiednio w polach : Windows Vista/Longhorn -> Microsoft Windows7 (tutaj nazwa może być dowolna) -> C:\. Następnie klikamy Add Entry i Save, ![]() następnie przechodzimy do zakładki Manage Bootloader. Wybieramy opcję Reinstall the Vista Bootloader i klikamy Write MBR i restartujemy komputer. Przy kolejnym uruchomieniu powinien pojawić się już odpowiedni bootloader. ![]() Po wszystkim napisz jak ci poszło. RE: Plik BOOTMRG... - prośba o udostępnienie - ihatebuffering - 23.12.2009 13:27 Niestety też nie pomogło. Za każdym razem XP uruchamiał się bez menu wyboru systemu. Wątek można zamknąć zrobiłem już reinstal systemu ![]() |