Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Funkcja "uruchom" (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Funkcja "uruchom" (rozwiązany) (/funkcja-uruchom-rozwiazany-3190-t)

Funkcja "uruchom" (rozwiązany) - Elokwentny - 20.12.2009 13:07

No właśnie, czemu Windows 7 nie posiada funkcji "uruchom" a może po prostu funkcja ta jest wyłączona ? chciałem przez tą funkcje "uruchom" po wpisaniu komendy "msconfig" - tak jak to robiłem w Windows XP wyłączyć auto-uruchamianie się programów przy włączeniu systemu. Może znacie inny sposób aby to zrobić ? czekam na Waszą pomoc Uśmiechnięty

RE: funkcja "uruchom" - ihatebuffering - 20.12.2009 13:21

Po pierwsze Windows 7 posiada tą funkcję! Wystarczy wpisać w pasku start ,,uruchom'' i pokaże się skrót. A po drugie wystarczy ze napiszesz np ,,msconfig'' w menu start i naciśniesz enter a msconfig się uruchomi. Wystarczy trochę poszukać i popróbować zanim osądzisz że się nie da.

RE: funkcja "uruchom" - kristopher0725 - 20.12.2009 13:23

Funkcje uruchom masz tak:

skrót: klawisz z logo Windowsa + R

jeżeli chcesz mieć w starcie to klikasz prawym przyciskiem myszka na start i:właściwości-->Menu start i Dostosuj...tam wybierasz żeby ci pokazywało uruchom Uśmiechnięty

RE: funkcja "uruchom" - Elokwentny - 20.12.2009 13:46

Wielkie dzięki za pomocUśmiechnięty znalazłem ;]