Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Wszystkie pliki otwórz za pomocą uTorrent - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f)
+--- Wątek: Wszystkie pliki otwórz za pomocą uTorrent (/wszystkie-pliki-otworz-za-pomoca-utorrent-31779-t)

Wszystkie pliki otwórz za pomocą uTorrent - artekq123 - 17.03.2013 23:25

Ściągnąłem dziś utorrenta i pewnego torrenta, ale musial to być jakiś syf. Wszystkie pliki zmieniły wygląd ikonki na utorrenta i się otwierają poprzez otwieranie za pomocą. Po usunięciu utorrenta pliki mają teraz białą ikonkę i dalej otwierają się tak samo. Nie mogę nawet przeskanować żadnym programem ani przywrócić systemu, bo gdy chcę to zrobić jest otwieranie za pomocą...

RE: Wszystkie pliki otwórz za pomocą... - fasola403 - 19.03.2013 15:45

Próbowałeś otworzyć mój komputer kombinajcą klawiszy windows+e?Następnie klikasz w wolnym miejcu ppm->właściwości->ochrona systemu->przywracanie systemu.

RE: Wszystkie pliki otwórz za pomocą... - Waves97 - 19.03.2013 20:55

W trybie awaryjnym postaraj się przedstawić logi:
http://windows7forum.pl/zanim-napiszesz-watek-w-dziale-bezpieczenstwa-przeczytaj-porada-20429-t

RE: Wszystkie pliki otwórz za pomocą... - Nee17 - 21.03.2013 21:37

tu masz fixa download jakby to nie podziałało to trzeba dokonać pewnej zmiany w rejestrze systemowym.

Start > Uruchom > regedit > OK.

W Edytorze rejestru wejdź w kolejne klucze:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.lnk\OpenWithList

Usuń stamtąd wszystkie wartości oprócz domyślnej. Zamknij Edytor, restart systemu i powinno być dobrze

RE: Wszystkie pliki otwórz za pomocą... - okichuj - 01.06.2013 21:07

(19.03.2013 15:45)fasola403 napisał(a):  Próbowałeś otworzyć mój komputer kombinajcą klawiszy windows+e?Następnie klikasz w wolnym miejcu ppm->właściwości->ochrona systemu->przywracanie systemu.

Lub wpisz rstrui w menu Start... niepotrzebne komplikowanie...